angle-left Diplomit

Diplomit

Lukudiplomin tarkoituksena on innostaa koululaisia lukemaan ja tutustuttaa heidät omalle ikätasolleen sopivaan kirjallisuuteen. Löydät yhdestä lukudiplomilistasta kahden luokka-asteen kirjat. Voit silti suorittaa joka luokalla lukudiplomin.

Lukudiplomi on käytössä kaikissa Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakon kirjastoissa. Suorittamalla diplomin oppilaat oppivat analysoimaan ja antamaan palautetta lukemastaan ja lukukokemuksistaan.

Löydät yhdestä lukudiplomilistasta kahden luokka-asteen kirjat. Voit silti suorittaa joka luokalla lukudiplomin. Kun oppilas haluaa suorittaa lukudiplomin, määrittelee opettaja miten lukudiplomin voi suorittaa. Lukudiplomilistat ovat ohjeellisia ja lukemista voi valita myös listan ulkopuolelta.

Kirjan luettuaan oppilas antaa siitä palautteen opettajalleen. Palautteen tekotapa on vapaa. Olemme laatineet listan esimerkkitehtävistä, joista opettaja voi valita oppilaalle sopivan. 

Muistathan, että laatimamme listat ovat kirjasuosituksia ja suosittelemmekin valitsemaan vapaasti oman tasoista lukemista myös listan ulkopuolelta.

 

Luku- ja kirjallisuusdiplomit eri luokka-asteille

1 - 2. luokka
3. - 4. luokka
5. - 6. luokka
7. luokka
8. luokka
9. luokka
Helpotettu lukudiplomi ala- ja yläkoululaisille

 

Ohjeita

Ohjeita opettajalle
Opettajien seurantalista vaihtoehto 1
Opettajien seurantalista vaihtoehto 2
Tehtävävaihtoehtoja lukudiplomin suorittajalle
Ohjeita oppilaalle
Lukudiplomin suorittajan muistilista

Kirjaudu sisään

Haku

Kielivalinta

sv-se fi-fi en-gb