angle-left Rutakko-kirjastot avaavat tilojaan 1.6.2020 alkaen

Rutakko-kirjastot avaavat tilojaan 1.6.2020 alkaen

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti kirjastotilojen avaaminen on mahdollista 1.6.2020. Jokainen Rutakko-kirjastoverkkoon kuuluva kirjasto avaa tilojaan ja palveluitaan parhaaksi katsomallaan tavalla siten, että voimme varmistua asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta.

Asiakkaat pääsevät 1.6.2020 alkaen kirjastotiloihin ja noutamaan itse kirjojaan hyllystä. Aineisto on normaalisti saatavilla, joten lainaus ja palautus onnistuvat jokaisessa kunnassa. Toimintatapoihin on saatettu tehdä muutoksia turvallisuuden varmistamiseksi, joten seuraathan kirjastossa asioidessasi opasteita ja henkilökunnan antamia ohjeita. Aluehallintoviraston ohjeen mukaan asiakaspalvelutilanteet hoidetaan niin, että tiloissa vietetty aika on niin lyhyt kuin mahdollista.

Kaikki kirjaston palvelut, kuten yleisöpäätteet ja digitointipisteet, eivät välttämättä ole käytössä. Myöskään kirjastoautot eivät liikennöi jokaisessa kunnassa. Tilat järjestetään siten, että voimme huolehtia riittävien turvavälien toteuttamisesta. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kävijämäärien rajoittamista tai lehtisalin lukupaikkojen vähentämistä.

Aluehallintoviraston ohjeistaa myös, että omatoimista kirjastopalvelua voidaan ottaa käyttöön, mikäli toiminnan järjestäjä pystyy valvomaan, että annettuja turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudatetaan. Tämä tarkoittaa, että omatoimikirjastoja ei jokaisessa kirjastossa voida avata. Tarkista tilanne omasta kirjastostasi! Tiedustele myös riskiryhmien asiointimahdollisuuksia omasta kirjastostasi.

Rutakko-kirjastoverkkoon kuuluvat kirjastot linjaavat kuntakohtaisesti, miten palveluita ja tiloja avataan. Tarkista palvelujen toteutus ja aikataulu omasta kirjastostasi. Aukioloajat löydät myös täältä.

Muistathan, että

• älä asioi kirjastossa hengitystieoireisena tai muuten sairaana
  • huolehdit käsihygieniasta kirjastoon tullessasi ja lähtiessäsi
  • yskit paperiin tai hihaan
  • vältät kasvojen ja pintojen ylimääräistä koskettelua
  • pidät 2 m turvavälit erityisesti jonottaessasi

Lämpimästi tervetuloa kirjastoon! Pidetään yhdessä huolta omasta ja muiden turvallisuudesta!

sv-se fi-fi en-gb