Hyppää sisältöön
Kieli Kieli

 

Varausmaksut poistuivat 1.1.2017 alkaen. Maksuttomuus koskee sekä kuntien sisällä tehtyjä normaaleja varauksia että seutuvarauksia.
 
Noutamattomasta varauksesta tai seutuvarauksesta peritään euron maksu. Maksu peritään myös lasten- ja nuortenosaston aineistosta. Asiakkaalle lähetettävässä noutoilmoituksessa on varauksen viimeinen noutopäivä. Jos asiakas ei nouda tai peru varausta ilmoitettuun noutopäivään mennessä, kirjautuu asiakkaan tietoihin yhden euron maksu. Kaukolainamaksut (teoksen tilaaminen muualta kuin Rutakko-kirjastosta) ovat pysyneet ennallaan.


Tapahtumat Rutakko-kirjastoissa

Aloita aamusi musiikilla Iisalmen kaupunginkirjaston musiikillisissa aamunavauksissa kerran kuussa tiistaisin. Aamunavauksissa Juhani Ahon koulun oppilaat musisoivat opettajansa johdolla ti 31.1. klo 9 alkaen, tule kuuntelemaan!

Kankaan Marttojen ja Iisalmen kaupunginkirjaston yhteistyössä järjestämä neulekahvila Kirjakoukku kokoontuu keväällä 9.1. alkaen. Katso tarkempi ohjelma alta. Tervetuloa!

Kiuruveden kirjastossa lukukoira joka toinen tiistai parittomilla viikoilla.
Lukukoiratoiminnassa lapsi lukee ääneen ja koira kuuntelee.
Lukukoiralle voi lukea kouluikäiset lapset.

Uutta ja ajankohtaista

Tervetuloa kansalaisopiston kuvataidenäyttelyyn 26.4. - 26.5. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Syksyllä 2016 ilmestyi Vesa-Matti Loirin cd-levy Pyhät tekstit. Levyllä Loiri tulkitsee eri uskontojen, kuten kristinuskon, islamin ja buddhalaisuuden, pyhiä tekstejä. Näiden lisäksi lauluja on tehty mm. Kalevalan teksteihin, Kahlil Gibranin runoon ja Albert Einsteinin kirjeeseen perustuen. Tätä levyä avaa kappaleiden säveltäjän ja koko idean isän Timo Kiiskisen toimittama teos Vesa-Matti Loiri: Pyhät tekstit. Syntytarina.

Nyt on juhlaa juhlan perään. Seuraavaksi juhlitaan vappua. Tarkista tästä Rutakko-alueen kirjastoautojen poikkeavat aukiloajat.

Kuopiolainen kirjailija Tatu Kokko tekee uutta Rob McCool-kirjaa yhdessä nuorten kanssa. Myös sinä voit osallistua! Toimi pian - kirja julkaistaan jo syksyllä.

Asiakaskyselyn avulla haluttiin kartoittaa 10-18-vuotiaiden iisalmelaisnuorten tapahtumatoiveita ja saada heiltä ideoita kirjaston ja nuorisopalveluiden järjestämiin tapahtumiin.

VÄRI-NÄÄ taidenäyttely 3.4. - 29.4.2017.

”Lammen pinta oli kuin musta peili, joka heijasti kuunvaloa. Muutama kimalteleva keijukainen liiteli vedenpinnan yläpuolella. Muita elämänmerkkejä ei näkynyt.”

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 
Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Ulkomaiset aikakauslehdetUlkomaiset aikakauslehdet

Zinio-lehtipalvelun pikaohje

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Lääkärilehden arkisto

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Nilakan virtuaalikirjastoVirtuaalinen asionti: Keitele, Pielavesi, Tervo ja Vesanto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
   

 Anna palautetta