Hyppää sisältöön
Kieli Kieli

 

Varausmaksut poistuivat 1.1.2017 alkaen. Maksuttomuus koskee sekä kuntien sisällä tehtyjä normaaleja varauksia että seutuvarauksia.
 
Noutamattomasta varauksesta tai seutuvarauksesta peritään euron maksu. Maksu peritään myös lasten- ja nuortenosaston aineistosta. Asiakkaalle lähetettävässä noutoilmoituksessa on varauksen viimeinen noutopäivä. Jos asiakas ei nouda tai peru varausta ilmoitettuun noutopäivään mennessä, kirjautuu asiakkaan tietoihin yhden euron maksu. Kaukolainamaksut (teoksen tilaaminen muualta kuin Rutakko-kirjastosta) ovat pysyneet ennallaan.


Tapahtumat Rutakko-kirjastoissa

Kiuruveden kirjastossa lukukoira joka toinen tiistai parittomilla viikoilla.
Lukukoiratoiminnassa lapsi lukee ääneen ja koira kuuntelee.
Lukukoiralle voi lukea kouluikäiset lapset.

Kankaan Marttojen ja Iisalmen kaupunginkirjaston yhteistyössä järjestämä neulekahvila Kirjakoukku kokoontuu keväällä 9.1. alkaen. Katso tarkempi ohjelma alta. Tervetuloa!

Seuraavan kerran tavataan keskiviikkona 22.2. 2017 klo 19.00. Silloin käsittelyssä on Marjut Helmisen Appelsiinilehto. Kevätkauden muut kokoontumispäivät ovat 15.3. (Ihalainen: Mitä miehen pitää), 12.4. ja 10.5. Kahden viimeisen kerran kirjoja ei ole vielä päätetty. Tapaamisiin ja tervetuloa.

Uutta ja ajankohtaista

2016 Kuvia kuluneelta vuodelta-Keiteleen Kameraseuran valokuvanäyttely 1.-24.2.2017.

Suomalaisen tietokirjallisuuden merkittäviä teoksia esittelevä näyttely on esillä Lapinlahden kirjastossa 8.2.–28.2.2017. Avajaisissa ke 8.2. klo 14.0015.15 vieraana on toimittaja, tietokirjailija Maarit Tyrkkö. Näyttelyn esittelee Jukka-Pekka Pietiäinen.

 

 

Millaisia toimintoja sinä toivoisit Iisalmen kirjaston ja nuorisopalveluiden järjestävän nuorille? Osallistu Nuorten näköiseen kyselyyn.

JHT – Musta lammas elämänkertakirja.

Kirja kertoo kuinka lahtelaisesta Jare Henrik Tiihosesta, suunsoittajasta ja tappelupukarista kasvoi stadionit täyttävä supertähti, jonka levyt ja biisit romuttavat listaennätyksiä. Tämä kirja kertoo koko ainutkertaisen tarinan mitään peittelemättä.

JHT – Musta lammas on Jare Tiihosen monologi. Sen katkaisevat aina välillä muiden puheenvuorot: äidin, kaksoisveljen, vanhojen kavereiden ja kollegojen.

 

Syksyllä 2016 ilmestyi Vesa-Matti Loirin cd-levy Pyhät tekstit. Levyllä Loiri tulkitsee eri uskontojen, kuten kristinuskon, islamin ja buddhalaisuuden, pyhiä tekstejä. Näiden lisäksi lauluja on tehty mm. Kalevalan teksteihin, Kahlil Gibranin runoon ja Albert Einsteinin kirjeeseen perustuen. Tätä levyä avaa kappaleiden säveltäjän ja koko idean isän Timo Kiiskisen toimittama teos Vesa-Matti Loiri: Pyhät tekstit. Syntytarina.

Kirjastoissa järjestetään satutuokioita alle kouluikäisille lapsille. Tarkista oman kirjastosi satutuokiot tästä.

 

Meidän talo on suomalaisten omakotiasujien ja rakentajien tietopankki. Siinä olevilla asiantuntevilla ja käytännönläheisillä ohjeilla pidät talosi kunnossa eli talosi komistuu ja arvo nousee!

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 
Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Ulkomaiset aikakauslehdetUlkomaiset aikakauslehdet

Zinio-lehtipalvelun pikaohje

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Lääkärilehden arkisto

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Nilakan virtuaalikirjastoVirtuaalinen asionti: Keitele, Pielavesi, Tervo ja Vesanto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
   

 Anna palautetta