angle-left Musiikkiosaston uutisia: Esittelyssä elokuvapalvelu Viddla

Musiikkiosaston uutisia: Esittelyssä elokuvapalvelu Viddla

Kirjastovirkailija Leena Partanen kertoo, miksi juuri sinun kannattaa kokeilla Rutakko-kirjastojen uutta elokuvapalvelua.

E-kirjojen ja e-äänikirjojen lainaus on kirjaston asiakkaille jo tuttua, mutta mahdollisuus toistaa kirjaston tarjoamia elokuvia verkon kautta on monelle uutta. Rutakko-kirjastot ovat kuitenkin jo vuoden ajan tarjonneet asiakkailleen mahdollisuutta lainata elokuvia Viddla-elokuvapalvelusta. Palvelusta löytyy tällä hetkellä lähes 500 elokuvan kokoelma ja joukossa on sekä suuren yleisön suosikkeja että Suomessa vähemmälle levitykselle jääneitä elokuvia. Mukana ovat melkein kaikki tyylilajit ja ajallisesti sisältöjä löytyy aina 1920-luvulta saakka.

Kirjastovirkailija Leena Partanen työpöytänsä ääressä.

Iisalmen kaupunginkirjaston musiikkiosastolla työskentelevä kirjastovirkailija Leena Partanen pitää Viddlaa tärkeänä uudistuksena. ”Olen tehnyt pitkän työuran kirjastossa ja on hienoa, että aineistojen sähköistyminen on ulottunut nyt kuvatallenteisiin. DVD- ja Blu-ray-levyjä lainataan edelleen paljon, mutta monet asiakkaistamme ovat tottuneita suoratoistopalvelujen käyttäjiä ja tulevaisuutta ajatellen on hyvä, että voimme tarjota sisältöjä tätä kautta”.

Kannettava tietokone, johon on avattu Viddla-elokuvapalvelun etusivu.

Viddlan käyttöönotto on ollut Leenan mielestä onnistunut erinomaisesti, vaikka tiedotettavaa vielä riittää. ”Palvelun tarjoaja huolehtii kokoelman ylläpidosta ja alustan teknisestä toimivuudesta. Kirjaston tehtävänä on markkinoida palvelua asiakkaille sekä määritellä raamit sille, kuinka paljon palveluun käytetään määrärahoja. Tämän takia elokuvia ei voi lainata rajattomasti. Viddla on yhteydessä kirjaston asiakasrekisteriin eli asiakkaan ikä tarkastetaan aina lainauksen yhteydessä. Lainausoikeus on kaikilla Rutakko-kirjastojen asiakkailla.”

Älypuhelin, jossa toistetaan elokuvaa Viddla-elokuvapalvelusta.

Vapaa-ajalla Leena toistaa elokuvat mieluiten suoratoistopalvelujen kautta. ”Ne ovat vaivattomia käyttää ja toimivat myös mobiililaitteissa, ainakin jos verkkoyhteydet ovat kunnossa. Viddla on itsellenikin uusi palvelu, mutta mielestäni sen sisällöt täydentävät hyvin kaupallisten palvelujen valikoimia.” Leenan omia suosikkeja ovat romanttiset elokuvat sekä kotimainen draama. ”Näitä sisältöjä löytyy Viddlasta hyvin ja katselu on tietenkin asiakkaille maksutonta”.

Lisätietoa Viddlasta löydät Rutakko-verkkokirjaston e-aineistosivulta.
 

Palveluun voi kirjautua suoraan tästä linkistä.

 

Iisalmen kaupunginkirjaston henkilökunnan Viddla-vinkkejä

Locke
Hienon näköinen, vähäeleisen elokuvan helmi. (Tuomas)

Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja
Tyylikkäästi toteutettu, tarkkaavaisuutta vaativa elokuva. (Tuomas)

Piano
Kolmiodraama intohimosta, vallasta ja petoksesta sijoittuu Uuteen-Seelantiin 1850-luvulle. (Leena)

Whitney
Se on tarina "äänestä". Hänen harvinaisia esiintymisiä, äänitallenteita ja haastattelee tähden parhaiten tunteneita ihmisiä. (Leena)

Pianisti
Puolanjuutalaisen pianistin selviytymistarina Varsovan getossa toisen maailmansodan aikana. Perustuu tositapahtumiin. (Salme)

Hacksaw Ridge - aseeton sotilas
Loppua kohden tiivistyvä hyvin todentuntuinen selviytymistarina miehestä, joka ei halunnut kantaa asetta rintamalla. (Salme)

Kirsikkapuiden alla
Vähäeleisen ihana elokuva. (Hilkka)

Viimeinen rakkaus
Tosi kaunis ja koskettava tarina vanhan ja nuoren ihmisen erityislaatuisesta ystävyyssuhteesta. (Hilkka)

What happened to Monday
Elokuva oli yllättävä! Näyttelijä Noomi Rapacen työtä katsoi ilolla ja ihmetellen. (Marja)

Kirjaudu sisään

Haku

Kielivalinta

sv-se fi-fi en-gb