Hyppää sisältöön

Asiointi

Kirjasto - Suomen paras asiakaspalvelija

Kirjasto on muutakin kuin kirjoja

Kirjaston kokoelmat tuovat tiedon ja elämysten maailman kaikkien ulottuville. Kirjojen lisäksi kirjastosta löytyy lehtiä, e-aineistoja, pelejä, musiikkia, elokuvia, nuotteja, mikrofilmejä ja karttoja sekä paljon muuta.

Kysyvälle apua

Kirjaston henkilökunta auttaa tiedonhankinnassa ja suosittelee myös mielenkiintoista luettavaa ja kuunneltavaa. Kaukopalvelu etsii tarvittaessa aineistoa muista kirjastoista.

 

Kirjasto on kätesi ulottuvilla

Rutakko-verkkokirjastossa  kirjaston palvelut ovat käytettävissäsi ajasta ja paikasta riippumatta: voit uusia lainasi, tehdä varauksia ja hakea aineistoa koko Ylä-Savon kirjastoverkon kirjastoista.

Kirjastossa nettiin tai vaikka digitoimaan

Kirjastossa voit käyttää nettiä, tulostaa, ottaa kopiota ja muuttaa vanhoja VHS-kasetteja, C-kasetteja ja vinyylejä digitaaliseen muotoon. Laitteiden käyttö on maksutonta, mutta kopiot ja tulosteet ovat maksullisia.

 

Käyttösäännöt
Käyttösäännöt
Kokoelmat
Kokoelmat
Kotiseutu
Kotiseutu
Kaukopalvelu
Kaukopalvelu
Kotipalvelu
Kotipalvelu
Ilmoittautumislomake
Ilmoittautumislomake
Rekisteriselosteet
Rekisteriselosteet

 

Uutisia Rutakko-kirjastoista

Tarvitsetko Tabletin? Iisalmen kirjaston yläkerrasta löytyy Hublet-telakka, josta tabletin saa lainaan kahdeksi tunniksi.

Iisalmen kirjaston kevään Kirjakahvila järjestetään keskiviikkona 4.4. klo 18.00. Sinikka, Anna-Mari, Petri ja Tuomo vinkkaavat suosikkikirjojaan ja keskustelun lomassa tarjolla on kahvia sekä pientä purtavaa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

VIRO 100 -NÄYTTELY 6.2. - 28.2.2018 . Kansakunnan synty - maa, kansa ja identiteetti. Näyttely avoinna Pielaveden kirjastolla asiakaspalveluaukioloaikoina.

Vanikan palat -monologin Hannu Väisäsen tekstin pohjalta dramatisoinut Anne Välinoro esiintyy Iisalmen kirjastossa torstaina 1.3. klo 18.00. Tilaisuus alkaa tuntia ennen esitystä ja sen päätyttyä paikalta ehtii hyvin siirtyä näyttämösalin puolelle. Vapaa pääsy.

Sonkajärven kirjaston alakerrassa on saatavilla digineuvontaa kevätkauden ajan (18.1-26.4. 2018) torstaisin klo 10-12. Neuvojina ovat Ylä-Savon nettiverkoston digineuvojat. Ilmottaudu etukäteen kirjastossa!

Minna Canth  Tule kuuntelemaan luentoa Minna Canthista Sonkajärven kirjastoon maanantaina    19.3. kello 13-14.30. Luennoitsijana FM, TaM Hannele Laukkanen. Vapaa pääsy!

 

RBdigital-palvelusta voi nyt lainata englanninkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Helpoin tapa käyttää uutta aineistoa on mobiililaitteille ladattava RBdigital-sovellus, josta ne löytyvät valikosta omista osioistaan tai Home-näkymästä. Linkki sisältöihin löytyy lisäksi RBdigitalin kirjautumissivulta (https://www.rbdigital.com/rutakko).

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 
Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Ulkomaiset aikakauslehdetUlkomaiset aikakauslehdet

RBdigital-lehtipalvelun pikaohje

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Lääkärilehden arkisto

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
   

 Anna palautetta