Hyppää sisältöön

Luku-Velhoksi!

Lukudiplomi on käytössä kaikissa Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakon kirjastoissa. Diplomin tarkoituksena on innostaa koululaisia lukemaan ja tutustuttaa heidät omalle ikätasolleen sopivaan kirjallisuuteen. Suorittamalla diplomin oppilaat oppivat analysoimaan ja antamaan palautetta lukemastaan ja lukukokemuksistaan.

Jokaiselta kouluvuodelta voi saada lukudiplomin, sillä kaikille luokkatasoille on oma kirjalistansa, josta luettavat kirjat valitaan. Jos oppilas haluaa suorittaa lukudiplomin, mainitsee hän asiasta opettajalleen. Opettaja määrittelee miten lukudiplomin voi suorittaa. Lukudiplomilistat ovat ohjeellisia ja kannustammekin valitsemaan lukemista rohkeasti myös listan ulkopuolelta.

Kirjan luettuaan oppilas antaa siitä palautteen opettajalleen. Palautteen tekotapa on vapaa. Olemme laatineet listan esimerkkitehtävistä, joista opettaja voi valita oppilaalle sopivan.  Eivätkö kirjalistat kerro tarpeeksi sisällöstä? Varaa aika vinkkaukseen.
 

UUTTA LUKUVUODELLE 2019-2020
LUKU-VELHON HELPOTETTU LUKU- JA KIRJALLISUUSDIPLOMI

Luku-Velhon helpotettu luku- ja kirjallisuusdiplomi on tarkoitettu niille lukijoille, joilla on jokin lukemiseen liittyvä este tai haaste. Helpotettu diplomilista on ohjeellinen ja voit lukea kirjoja myös listan ulkopuolelta. Tutustu helpotettuun lukudiplomiin tästä.
 

OHJEITA
Tutustu ohjeisiin opettajille tästä.
Opettajat voivat halutessaan käyttää apuna laatimiamme seurantalistoja, joista on olemassa kaksi erilaista vaihtoehtoa.
Seurantalista vaihtoehto 1
Seurantalista vaihtoehto 2

Ohjeet lukudiplomia suorittamaan aikovalle oppilaalle tästä.
Etkö muista mitä olet jo lukenut? Lataa Lukudiplomin suorittajan muistilista tästä.

Satutuokiot
1. luokka
2. luokka
2. luokka
Kirjastokäynnit
3. luokka
4. luokka
4. luokka
5. luokka
5. luokka
6. luokka
6. luokka
7. luokka
7. luokka
8. luokka
8. luokka
9. luokka
Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 
 
 
 
 


Anna palautetta