Hyppää sisältöön

Elokuvavinkit

Uusin elokuvavinkki

Hateful Eight

Quentin Tarantinon tuntijoille tämä on tietysti must. Ja westernin harrastajille Hateful Eight tarjoaa ehkä vähän erilaisen näkökulman genren ominaisuuksiin.

Eletään Yhdysvaltain sisällissodan jälkeisiä vuosia. Palkkionmetsästäjä John Ruth (Kurt Russell) kuljettaa vankiaan vankkureilla lumisissa maisemissa. Mukaan tarttuu pohjoisvaltioiden evp. majuri Marquis Warren (Samuel L. Jackson) sekä mies, joka väittää olevansa Red Rockin uusi sheriffi. Lumimyrsky ajaa porukan Minnien majatalon suojiin. Sieltä löytyy uusia erikoisen sorttisia ihmisiä ja kaikkien keskinäisten suhteiden tai oletettujen sellaisten tuloksena syntyy melkoista draamaa, jonka Tarantino tietenkin kuljettaa johdonmukaisesti loppuun asti.

Mainittakoon, että Hateful Eight on kuvattu 70-milliselle filmille Ultra Panavision 70-tekniikalla, jota on käytetty viimeksi vuonna 1966. Tarantinon asemasta kertoo, että tuotantoyhtiö asensi Amerikassa 70-millisiä projektorilaitteita väliaikaisesti lähes sataan teatteriin.

Kerrontatekniikan ja kamera-ajojen puolesta elokuva on ehtaa moni-ilmeisen ja vähän ärsyttävänkin virtuoosista Tarantinoa. Kaikki kikkailut eivät ehkä olisi olleet tarpeen. No, tuo oli tämän vinkin kirjoittajan mielipide.

-PL

Luotu: 4.8.2017

Aikaisemmat vinkkaukset

Hateful Eight

Quentin Tarantinon tuntijoille tämä on tietysti must. Ja westernin harrastajille Hateful Eight tarjoaa ehkä vähän erilaisen näkökulman genren ominaisuuksiin.

The man who knew infinity

Itseoppinut köyhä intialainen matematiikkanero Srinivasa Ramanujan sai vuonna 1913 kutsun Cambridgen Trinity Collegeen. Siitä käynnistyy Ramanujan huikea matka kansainvälisiin matemaatikkopiireihin. Elokuva perustuu tositapahtumiin.

Our kind of traitor

Jos John Le Carren romaanien monisyinen vakoilumaailma on tuntunut toimivalta, niin brittielokuva Our kind of traitor, Hurmaava petturi, varmaan solahtaa samaan kiinnostuslokoseen.

Häiriötekijä

Lämmittääkö mustan synkeä, roisi ja absurdi huumori naurunystyröitäsi?
Häiriötekijä on pirullisen hauska ja rohkea komedia, joka hakee vertaistaan.

Batman Arkham Origins. Ps3-peli

Black Mask tappaa poliisikomentaja Loebin ja pakenee Blackgaten vankilasta jouluaattona. Batman taistelee Killer Crocia vastaan ja saa tietää, että tämä on ensimmäinen kahdeksasta maailman tappavimmista salamurhaajista, joille on luvattu suuri palkkio Batmanin pään tuomisesta Black Maskille.

Painajainen

Painajainen on Ismo Sajakorven televisiosarja vuodelta 1988. Kolme tuntia kestävä Painajainen on ensimmäisiä kotimaisia jännityssarjoja, jossa on mukana myös kauhuelementtejä.

Aikuisten poika

Ohjaaja Juha Lehtolan esikoiselokuvassa 11-vuotias Oliver (Esa Nikkilä) menettää vanhempansa autokolarissa. Oliver ei kykene hyväksymään tapahtunutta ja kieltäytyy suremasta. Hän alkaa sen sijaan pakkomielteenomaisesti selvittää onnettomuutta ja sitä kautta tutustuu hälytyslaitekauppias Joonakseen (Kari Hietalahti). Joonas ja Oliver ystävystyvät ja Joonaksesta tulee pojalle eräänlainen isähahmo.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 
Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Ulkomaiset aikakauslehdetUlkomaiset aikakauslehdet

RBdigital-lehtipalvelun pikaohje

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Lääkärilehden arkisto

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
   

 Anna palautetta