Hyppää sisältöön

Kotiseutu

Paikallishistorian aarrearkku

Kotiseutu Rutakko-kirjastojen kotiseutukokoelmat sisältävät kuntalaisten teoksia sekä kuntaa koskevaa aineistoa. Kokoelmissa on kirjojen lisäksi muuta materiaalia pienpainatteista videoihin.

Kotiseutukokoelmiin voi tutustua kirjastoissa. Kokoelmista ei yleensä anneta kotilainoja, jotta aineisto olisi aina käytettävissä kirjastossa. Useasta teoksesta löytyy kuitenkin myös lainattava kappale kirjastosta.

Mikrofilmeihin ja -kortteihin pääset tutustumaan mikrofilmin/kortinlukulaitteella. Mikrofilmeillä ja -korteilla on seurakuntien kirkonkirjoja sekä sanomalehtiä.

 

Idyllinen Iisalmi
Iisalmen kirjaston digitoituja kotiseutuaineistoja
Ylä-Savon historiallinen kartta
Ylä-Savon historiallinen kartta
 
Pulkka
Pohjois-Savon museoiden yhteinen portaali
Lisää kotiseutulinkkejä
Lisää kotiseutuaiheisia linkkejä
Kotiseutukokoelmat esittäytyvät

Iisalmen kotiseutukokoelma

Iisalmen kaupunginkirjaston kotiseutukokoelma tarjoaa paikallishistoriasta kiinnostuneiden käyttöön kotiseutuaineistoa. Kotiseutuhuone on käytettävissä kirjaston aukioloaikoina.

Lapinlahden kotiseutukokoelma

Lapinlahden kunnankirjasto hankkii kotiseutukokoelmaan lapinlahtelaisten tuottamaa tai Lapinlahdesta kertovaa aineistoa. Kotiseutukokoelman kartuttamisessa huomioidaan myös vuoden 2011 kuntaliitoksen myötä Lapinlahteen liittynyt Varpaisjärvi. Kirjastolle voi tarjota aineistoa tai tehdä ehdotuksia kotiseutukokoelmaan hankittavasta materiaalista.

 

Pielaveden kotiseutukokoelma

Kotiseutukokoelmaan hankitaan Pielavedestä kertovaa ja pielavetisten julkaisemaa aineistoa. Kokoelmassa on kauno- ja tietokirjallisuutta, jonka kirjoittaja on pielavetinen tai syntynyt Pielavedellä. Lisäksi kokoelmassa on pienpainatteita, karttoja ja tallenteita.

 

Kiuruveden kotiseutukokoelma

Kiuruveden kaupunginkirjaston kotiseutukokoelmaan kerätään sekä kiuruvetisten tekemiä että Kiuruvettä käsitteleviä teoksia. Kokoelmaan hankitaan kauno- ja tietokirjallisuutta sekä  av-aineistoa. Lisäksi kokoelmasta löytyy pienpainatteita, lehtileikkeitä sekä Kiuruvesi-lehti sidottuna vuodesta 1953 alkaen. Kokoelman kirjat ja av-aineisto ovat esillä kirjaston lainaussalissa ja pienpainatteet, lehtileikkeet ja Kiuruvesi-lehti ovat varastossa.  Kotiseutukokoelman aineistoa ei voi lainata, mutta useista kokoelman teoksista löytyy myös lainattava kappale.

Vieremän kotiseutukokoelma

Kirjasto hankkii kotiseutukokoelmaan vieremäläisten tuottamaa tai Vieremästä kertovaa materiaalia, kuten kirjoja ja av-aineistoa.

Keiteleen kotiseutukokoelma


Keiteleen kunnankirjaston kotiseutukokoelmaan on hankittu entisten tai nykyisten keiteleläisten tuottamaa tai Keiteleestä kertovaa aineistoa.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Elokuvien suoratoistopalvelu

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
_


Anna palautetta