Hyppää sisältöön

Lehtivinkit

Kuukauden lehti

Viva

Viva on hyödyllinen, innostava ja syvällinen lehti eläkeläisille ja aikuisille.

Lehti tarjoaa ajantasaista hyötytietoa esimerkiksi raha-asioista ja terveydestä. Muoti- ja kauneusartikkelit ovat trendikkäitä, kulttuurisivuilta löytyy luku- ja menovinkkejä, ja matkajuttujen avulla voi suunnitella seuraavaa lomaa.  Syvälliset henkilökuvat kertovat koskettavalla tavalla tavallisen ihmisen eletystä elämästä, sen iloista ja suruista. Kerran kuukaudessa ilmestyvästä lehdestä löytyy myös aivojumppaa:  sanaristikoita, sudokuja sekä lehden oma Viva-visa.


Aikaisemmat lehtiesittelyt

Koiramme

Koiramme-lehti on Suomen Kennelliiton julkaisema lehti.  Lehdessä kerrotaan koiramaailman uutisista, käsitellään erilaisia koiraharrastuksia sekä julkaistaan kaikkien virallisten kisojen ja kokeiden tiedot. Lehdessä esitellään myös monipuolisesti eri koirarotuja. Koiraharrastajan lehti sisältää artikkeleita koiraharrastuksesta, seuraa koirien terveyttä, lainsäädäntöä ja uutisoi koira-alan merkittävimmistä tapahtumista. Lehdestä on tarjolla myös MetsästysKoiramme –versio.

Avotakka

Sisustuslehtien klassikko Avotakka ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1967. Avotakka on ehdottomasti Suomen suurin asumisen ja sisustamisen lehti. Se kertoo kattavasti arkkitehtuurista, mielenkiintoisia tarinoita muotoilusta ja antiikista, arjen ilmiöitä unohtamatta. Lehti ilmestyy kerran kuukaudessa.

Avotakka tarjoaa lukijoilleen sisustusratkaisuja, esittelee sisustusuutuuksia, ihania ja kauniita koteja ja kiinnostavia ihmisiä. Lehden lukijat pääsevät tutustumaan jokaisessa numerossa jopa neljään erilaiseen kotiin, jotka esitellään upeiden kuvien kera kattavissa artikkeleissa. Avotakka lehdessä esitellään toisinaan myös julkisuudesta tuttujen henkilöiden upeita koteja.

Gluteeniton leivonta

Gluteeniton Leivonta- lehti esittelee herkullisimmat reseptit, jotka mahdollistavat täydelliset makuelämykset sekä erikoisruokavaliota noudattaville, että muille gluteenittomasta leivonnasta kiinnostuneille. Lehti sisältää helppoja ohjeita, joiden avulla valmistat ihan jokaiselle maistuvia herkkuja vaivattomasti.

Mondo

Matkailetko mielelläsi tai haaveiletko matkustamisesta? Haluatko matkailuun liittyviä uusia kokemuksia ja elämyksiä?

Tähtivaeltaja

Tähtivaeltaja on neljästi vuodessa ilmestyvä lehti, joka käsittelee scifiä, fantasiaa, kauhua, elokuvia, sarjakuvia, kirjoja ja kaikkea näiden ympäriltä. Lehteä tekee ja julkaisee Helsingin Science Fiction Seura ry.

Vauhdin maailma

Vauhdin Maailma on vuodesta 1965 lähtien ilmestynyt suomen laajin ja monipuolisin moottoriurheilun erikoislehti. Lehdessä käydään läpi kaikki mahdolliset moottoriurheilulajit lentokoneurheilusta rallin mm-sarjan ja formula 1:sen kautta karttingiin moottoripyöriä unohtamatta. Lehti ilmestyy 12 kertaa vuodessa. Jokaisessa numerossa esitellään kolme aiheeseen liittyvää internetosoitetta. Muita vakio-osioita ovat mm. Varikolla kuiskitaan, joka sisältää lyhyitä uutisia eri lajeista Suomesta ja maailmalta sekä klassikkokilpuri, jossa nimensä mukaisesti esitellään kilpa-auto klassikko. Toisinaan lehdessä esitellään yksi tai useampi aiheeseen liittyvä uutuuskirja.

Digikuva

Kauneimmat ja muistorikkaimmat elämykset tallentuvat elämän varrella mieleen, mutta tarvitsevat usein myös hyvän kameran ja paljon hyviä kuvia. Digikuva on lehti, jossa käsitellään kuvaamista ja kuvankäsittelyä, testataan erilaisia kameroita, annetaan käytännön opastusta ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Lehti ilmestyy 18 kertaa vuodessa ja sopii niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin kuvausharrastajille sekä kuvaamisesta kiinnostuneille.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Elokuvien suoratoistopalvelu

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
_


Anna palautetta