Hyppää sisältöön

Lehtivinkit

Kuukauden lehti

Eeva

Eeva on perinteikäs naistenlehti, jota on julkaistu vuodesta 1934 alkaen. Lehdessä on juttuja vaatemuodista, kauneudenhoidosta, sisustuksesta ja matkailusta. Myös ruokaohjeita löytyy. Leimallisinta Eevalle ovat kuitenkin isot artikkelit ihmisistä. Lehden sivuilla elämästään ja ihmissuhteistaan kertovat julkisuuden henkilöt, mutta myös ns. tavallisten ihmisten elämäntarinoita taitekohtineen julkaistaan Eevassa.

Suuren maailman julkkiksien elämää ja rakkauksia koskevia juttuja löytyy niitäkin Eevan sivuilta. Lehden ulkoasussa ja myös artikkelien sisällössä on tietty luksus-sävy. Eevassa tuskin esitellään markettikosmetiikkaa, enemmänkin sivuilta pöllähtää kalliin parfyymin tuoksu ja turkispuuhkan pehmeys hivelee lukijan poskea. Horoskooppien ystävä voi tarkistaa tulevan kuukauden askelmerkit Eevasta ja ristikkokin kuuluu tämän julkaisun sisältöön. Eeva ilmestyy 12 kertaa vuodessa, ja sitä julkaisee A-lehdet.


Aikaisemmat lehtiesittelyt

Vauhdin maailma

Vauhdin Maailma on vuodesta 1965 lähtien ilmestynyt suomen laajin ja monipuolisin moottoriurheilun erikoislehti. Lehdessä käydään läpi kaikki mahdolliset moottoriurheilulajit lentokoneurheilusta rallin mm-sarjan ja formula 1:sen kautta karttingiin moottoripyöriä unohtamatta. Lehti ilmestyy 12 kertaa vuodessa. Jokaisessa numerossa esitellään kolme aiheeseen liittyvää internetosoitetta. Muita vakio-osioita ovat mm. Varikolla kuiskitaan, joka sisältää lyhyitä uutisia eri lajeista Suomesta ja maailmalta sekä klassikkokilpuri, jossa nimensä mukaisesti esitellään kilpa-auto klassikko. Toisinaan lehdessä esitellään yksi tai useampi aiheeseen liittyvä uutuuskirja.

Digikuva

Kauneimmat ja muistorikkaimmat elämykset tallentuvat elämän varrella mieleen, mutta tarvitsevat usein myös hyvän kameran ja paljon hyviä kuvia. Digikuva on lehti, jossa käsitellään kuvaamista ja kuvankäsittelyä, testataan erilaisia kameroita, annetaan käytännön opastusta ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Lehti ilmestyy 18 kertaa vuodessa ja sopii niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin kuvausharrastajille sekä kuvaamisesta kiinnostuneille.

Kodin Kuvalehti

Kodin Kuvalehti on yksi Suomen suurimmista naistenlehdistä ja ilmestyy 24 kertaa vuodessa.

Me Naiset

Me Naiset- lehti kertoo kiinnostavista ihmisistä ja laajasti eri aiheista ruokavinkeistä muotiin. Lehden osiot ovat Olennaiset, Henkilöt, Ilmiöt, Tyyli, Hyvä fiilis, Koti ja ruoka, Matka, Radalla ja Joka viikko. Joka viikko osiossa on mm. viikon TV-ohjelmat, ristikko ja horoskooppi. Matkaosio esittelee matkakohteita maailmalta.

Vogue

Vogue lehti ei paljon esittelyjä kaipaa. Maineikas ja arvostettu muotilehti kertoo ajankohtaisimmat trendit kauneudesta ja muodista sekä julkkisten kuulumiset maailmalta.
 

Cloth Paper Scissors

Cloth Paper Scissors on käsityölehti, jossa on ohjeita niin aloittelijoille kuin kokeneillekin käsityön ja askartelun taitajille.

Senioriterveys

Senioriterveys on varttuneille lukijoille suunnattu aikakauslehti, jossa käsitellään terveyttä ja hyvinvointia erityisesti ikääntyvän ihmisen näkökulmasta.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 
Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Ulkomaiset aikakauslehdetUlkomaiset aikakauslehdet

RBdigital-lehtipalvelun pikaohje

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Lääkärilehden arkisto

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
   

 Anna palautetta