Hyppää sisältöön

Lukuvinkit

Uusin lukuvinkki

Antti Heikkinen: Kehveli

Kehveli syntyy pappisperheen kuopuksena, ja hänestä kasvaa rohkea ja sanavalmis eläjä. Nimen Kehveli hän saa jo varhain isommilta sisaruksiltaan. Sankarivainaja, käpykaartilainen, Kehvelillä on monta elämää. Heikkinen punoo uskomattomia sattumuksia tarinaansa. Kerronta on sujuvaa, murre aitoa ja elävää.

Heikkinen on luonut samalla vaihtoehtoisen Suomen historian, jossa naurisviina ja ihmehiekka vievät Suomen valtion rikkauteen. Myös nokkosilla on osuutensa siihen että Karjala palautetaan ja Venäjästä tulee osa Suomen tasavaltaa.

Heikkisen Kehveli jatkaa mestarillisesti veijariromaanin perinnettä Arto Paasilinnan ja Juhani Peltosen jalanjäljissä.

On se aika kehveli kirjoittamaan, Antti.

-EL

Luotu: 21.9.2018

Aikaisemmat vinkkaukset

Elena Ferrante: Loistava ystäväni

Kansainväliseksi ilmiöksi nousseen neliosaisen kirjasarjan avaus kertoo kahden tytön särmikkäästä ystävyydestä sotienjälkeisessä köyhyyden kurittamassa Napolissa. Elena Ferranten Napoli-sarjan ensimmäinen osa, Loistava ystäväni, on koukuttavaa luettavaa. Ferranten kerronta on äärettömän sujuvaa. Kieli ei kikkaile, se vain kertoo ja se riittää.

Olli Jalonen: Taivaanpallo

Taivaanpallo on vuonna 2018 ilmestynyt mukaansatempaava kirja; se on kehityskertomus, seikkailuromaani ja historiallinen romaani. Taivaanpallo on myös aateromaani valistuksen ajan sarastuksesta: järjen, tiedon ja tieteen aika orastaa Euroopassa, mutta Saint Helenan saarella rehottaa taikauskokin.

Peter James: Kirottu talo

Uskallatko avata oven Peter Jamesin Kirottuun taloon

Marie Bengts: Murha maalaisidyllissä

Kesä ja dekkarit kuuluvat yhteen, ja  Murha maalaisidyllissä on mitä mainioin kesädekkari. Tapahtumat  sijoittuvat viehättävään mutta salaisuuksia vilisevään smoolantilaiseen pikkukylään 1950-luvulle. Murhamysteerin päähenkilö, tukholmalainen ompelijatar Hannah  Lönn saapuu kylään auttamaan jalkavaivaa potevaa Lilly-tätiään.Tommi Kovanen: Kuolemanlaakso

”Kun olin tullut tajuihini, olin kuulemma hapuillut sekavana katkenneiden hampaitteni perään, jotka lojuivat jäällä. Tuomareiden päätöksestä Huhtala ajettiin ulos. Jää puhdistettiin verestä ja peli sai lopulta jatkua – ilman meitä kahta.”

Kuolemanlaakso –kirja kertoo Tommi Kovasesta, entisestä Rauman lukon puolustajasta. Hänen elämänsä mullistuu tammikuussa 2013. Luvassa piti olla ihan tavallinen peli Bluesia vastaan, mutta toisin kävi.

Strout, Elisabeth: Nimeni on Lucy Barton

Elisabeth Strout on vuonna 1956 syntynyt yhdysvaltalainen kirjailija. Hän on kirjoittanut useita romaaneja tai novelleja kuten Olive Kitteridge, josta hän on saanut Pulitzer-palkinnon. Teos Nimeni on Lucy Barton ilmestyi suomeksi vuonna 2018 Keltainen kirjasto-sarjassa. Mutta tämä on minun tarinani. Tämä tässä. Ja minun nimeni on Lucy Barton.

Gail Honeyman: Eleanorille kuuluu ihan hyvää

”Olen oikeastaan hyvin onnekas.”

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 
Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Ulkomaiset aikakauslehdetUlkomaiset aikakauslehdet

RBdigital-lehtipalvelun pikaohje

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Lääkärilehden arkisto

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
   

 Anna palautetta