Hyppää sisältöön

Lukuvinkit

Uusin lukuvinkki

Martikanen, Tiina: Surmanpolku

Tiina Martikaisen Surmanpolku on kolmas osa Hanna Vainio-dekkarisarjaan. Aikaisemmat osat ovat Kasvot pinnan alla (2015) ja Jäätyneet kasvot (2016). Teos on ilmestynyt MurhaMylly-sarjassa.

Sammattilainen rikosylikonstaapeli Hanna Vainio toimii poliisikoiraohjaajana. Hänellä on saksanpaimenkoira Riina, joka on ruumis- ja tunnistusetsintäkoira. Surmanpolku teoksessa Hanna saa koiransa kanssa tehtävän heti lenkkeilynsä päätteeksi. Sammatissa pururadalta löytyy puukotettu mies puukko vielä rinnassaan. Ilmalämpöpumppuyrittäjä on surmattu. Riina-koira saa hajujäljen, ja rikoksen selvittely alkaa. Teoksessa kuvataankin heti poliisikoiran työskentelyä.
Epäiltynä ovat surmatun yrittäjän Kimmon vaimo Krista, firman työntekijä Markus sekä lämpöpumppunsa vastaikään hankkinut asiakas. Oman mausteensa juonelle antaa surmatun kalenterista löytyvät nimet Satakieli, Haukka ja Palokärki. Ketkä paljastuvatkaan salanimien takaa, ja pian on huumepoliisikin kiinnostunut kuvioista. Suma alkaa pikkuhiljaa purkautua ja koko kuvio rikokseen johtaneihin syihin alkaa selvitä, ja samalla rikoksen tekijä.
Jos on suhdekiemuroita kirjan murhaepäiltyjen kesken, niin sitä on myös poliisi Hannan ja omalla tilallaan puuseppänä työskentelevän miesystävän Erkin suhteen. Erkki haluaisi suhteeseen vakautta ja varmuutta. Hannalle kuitenkin ensisijainen tuntuu olevan työ ja niinpä hän kamppailee työkuvioiden ja läheisten kesken jaetun ajan kanssa. Murrosikäinen tytärkin kaipaa äidin huomiota.

Tekstinä on paljon dialogia, kirja on nopealukuinen ja mukava yölukemisenakin, koska siinä ei ole liikaa raakuutta. 

-AK

 

Luotu: 21.3.2019

Aikaisemmat vinkkaukset

Lea Tajakka: Both sides – Botti siidut

”Ajan nopeutuminen johtuu varmasti siitä, että vanhenevan
ihmisen aikakin rypistyy.
Oma henkilökohtainen aika syntyy, kun synnytään.”

Jill Santopolo: Valo jonka kadotimme

“Jotkut suhteet tuntuvat metsäpalolta - ne ovat väkeviä ja vastustamattomia ja uljaita ja vaarallisia, ja ne voivat polttaa elävältä ennen kuin edes tajuaa että on joutunut niiden kynsiin. Ja toiset suhteet tuntuvat takkatulelta - ne ovat  vakaita ja pysyviä ja mukavia ja ravitsevia”.

Eleanor Herman: Kuninkaiden rakastajattaret

Millaiseksi ajatellaan rakastajattaret? Kauniita ja kiihkeitä naisia, joilla on valta kietoa hallitsija pikkusormensa ympärille ja jotka tarjoavat Hänen
Korkeudelleen uusia, mielenkiintoisia asioita lakanoiden välissä, joihin ei
kylmä kuningatar ikinä ryhtyisi edes villeimmissä unissaan. Suurimmaksi osaksi taitaa olla näin, mutta löytyy myös päinvastaisia tapauksia.

Antti Heikkinen: Kehveli

Kehveli syntyy pappisperheen kuopuksena, ja hänestä kasvaa rohkea ja sanavalmis eläjä. Nimen Kehveli hän saa jo varhain isommilta sisaruksiltaan. Sankarivainaja, käpykaartilainen, Kehvelillä on monta elämää. Heikkinen punoo uskomattomia sattumuksia tarinaansa. Kerronta on sujuvaa, murre aitoa ja elävää.

Elena Ferrante: Loistava ystäväni

Kansainväliseksi ilmiöksi nousseen neliosaisen kirjasarjan avaus kertoo kahden tytön särmikkäästä ystävyydestä sotienjälkeisessä köyhyyden kurittamassa Napolissa. Elena Ferranten Napoli-sarjan ensimmäinen osa, Loistava ystäväni, on koukuttavaa luettavaa. Ferranten kerronta on äärettömän sujuvaa. Kieli ei kikkaile, se vain kertoo ja se riittää.

Olli Jalonen: Taivaanpallo

Taivaanpallo on vuonna 2018 ilmestynyt mukaansatempaava kirja; se on kehityskertomus, seikkailuromaani ja historiallinen romaani. Taivaanpallo on myös aateromaani valistuksen ajan sarastuksesta: järjen, tiedon ja tieteen aika orastaa Euroopassa, mutta Saint Helenan saarella rehottaa taikauskokin.

Peter James: Kirottu talo

Uskallatko avata oven Peter Jamesin Kirottuun taloon

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
_


Anna palautetta