Hyppää sisältöön

Lukuvinkit

Uusin lukuvinkki
Jarkko Volanen: Hiekankantajat

Jarkko Volasen esikoisromaani Hiekankantajat on surullisenkaunis kertomus elämästä saaristossa.  

Nuoripari Aura ja Henri muuttavat vanhaan puutaloon saaristoon, jota alkavat remontoida haaveidensa asumukseksi. Henri käy töissä Helsingissä ja yksin saaressa aikaa viettävä Aura tutustuu paikalliseen pastoriin Camillaan. Volasen teoksen idyllinen alkuasetelma saa kuitenkin pian tummia sävyjä, kun saaristo näyttää armottomuutensa eivätkä sen ihmisetkään suhtaudu uusiin tulokkaisiin kovin ystävällisesti. Talvi saaristossa muuttaakin kaikkien romaanin henkilöiden elämän - peruuttamattomasti.

Volasen romaanin teksti on kaunista ja kuvailevaa, miltei runollista. Saariston luonnon eri puolet heräävät eloon vaaleista tummiin sävyihin liukuvassa kerronnassa, mitä juonen vähitellen kasvava jännite tukee. Kirjaa lukiessa ei voi olla muistamatta Anni Blomqvistin Myrskyluodon Maijaa. Saaristo ja meri ovat molemmissa teoksissa merkittävässä roolissa: ne määrittävät saariston ihmisten eloa, aivan ytimeen saakka.

Luotu: 11.1.2018

Aikaisemmat vinkkaukset

Suomalaisen hevimetallin pioneerin rohkea tarina

 

Karjalaisuus, Pietarsaaren Näyttämö ja vimmainen halu esiintyä ovat Juha Mujeen alkuaineet yli viisikymmentä vuotta kestäneelle näyttelijän uralle, toteaa kirjan kirjoittaja Juha Heiskanen.

Mujeen uralle mahtuu suuria rooleja, satoja näytelmiä, elokuvia, televisiosarjoja ja -elokuvia sekä dubbauksia eli äänirooleja piirroselokuvissa. Bulldogin ääni Karvinen-elokuvan jatko-osassa on yksi Juhan mieluisimmista dubbauksista.

He kuuluvat yhteen, he ovat hyvä pari. He ovat onnellisia, sen näkee. He ovat juuri sitä, mitä minäkin joskus olin, he ovat minä ja Tom viisi vuotta sitten. He ovat kaikkea sitä, minkä minä olen menettänyt, he ovat kaikkea sitä, mitä minä haluaisin olla.

"Kysymyksessä on tarina perheestä ja maatilasta, mutta myös ihmisistä, jotka nykymaailmassa helpolla unohtuvat. Kertomus siitä, että meidän on syytä avata silmämme ja nähdä keskellämme myös unohdetut - ihmiset joiden elämä on usein erittäin perinteistä ja juuriltaan kiinni kaukaisessa menneisyydessä."

Jeltyševit kertoo tarinan Venäjän maaseudusta ja tavallisten ihmisten arkielämän kariutumisesta.

 

“Pitkän yrittämisen ja hormonihoitojen jälkeen Sannan piti vihdoin jäädä äitiyslomalle. Kaikki tiesivät yrittämisestä, kaikki tiesivät raskaudesta. Kaikki odottivat. Nyt ystävät saivatkin tekstiviestin: “Leo on kuollut kohtuun. Mitään erityistä ei tapahtunut, yhtäkkiä oli vain hiljaista. Meillä suuri suru.”

 "Simon Limbresin sydämestä on lähes mahdoton sanoa mitään varmaa; tuosta ihmissydämestä jonka syke tiheni hänen syntymänsä hetkellä, yhdessä toisten tapahtumaa todistavien sydänten kanssa, siitä mikä sai tuon sydämen sykkimään, oksentamaan, lihomaan, tanssahtelemaan keveänä kuin höyhen tai vajoamaan raskaana kuin kivi…”

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 
Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Ulkomaiset aikakauslehdetUlkomaiset aikakauslehdet

RBdigital-lehtipalvelun pikaohje

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Lääkärilehden arkisto

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
   

 Anna palautetta