Hyppää sisältöön

Lukuvinkit

Uusin lukuvinkki

Camilla Läckberg: Jääprinsessa

Erica Flack on nuori ruotsalaisten naisten elämänkertoja kirjoittava kirjailija, jonka vanhemmat ovat juuri kuolleet. Hän asuu Tukholmassa, mutta on tällä hetkellä Fjälbackassa lapsuuden kodissaan. Siellä ollessaan hän joutuu keskelle murhatutkimusta löydettyään vanhan lapsuudenystävänsä kuolleena ammeesta.

Alexandra Carlgren, kuvankaunis nuori nainen ja oletetun itsemurhan uhri oli löydettäessä ollut kuolleena noin viikon. Tutkimusten edetessä selviää, että Alex onkin murhattu. Erica joutuu hankalaan tilanteeseen murhatutkimusten kanssa ja joutuu samalla taistelemaan saadakseen pitää vanhempiensa talon, jonka hänen pikkusiskonsa Annan kammottava aviomies tahtoo myydä.

Alexandran murhan tutkinnan jatkuessa selviää, että hän oli kuollessaan raskaana. Alexin aviomies Henrik ei kuitenkaan ole lapsen isä. Hänen perheensä pyytää Ericaa kirjoittamaan muistokirjoituksen Alexista. Erican jutellessa Alexin läheisten kanssa hän alkaa itse tutkia Alexandran kuolemaa. Tutkimusten edetessä Erica päättää kirjoittaa kirjan Alexin elämästä, salaisuuksista ja kuolemasta.

Camilla Läckbergin Jääprinsessa sopii niin nuorten aikuisten kuin eläkeläistenkin luettavaksi. Kirjailija saa tarinan tuntumaan niin todelliselta, että tuntuu kuin olisi itse mukana tarinassa. Kirjasarjan ensimmäinen osa aloitaa tarinan, joka on täynnä mysteerejä, salaisuuksia ja romantiikkaakin.

Kukaan ei jää kylmäksi lukiessaan Camilla Läckbergin Jääprinsessaa.

-PM

Luotu: 9.7.2019

Aikaisemmat vinkkaukset

Jakob Wegelius: Merten gorilla

Merten gorilla on vanhan ajan seikkailuromaani, joka kuljettaa lukijansa seikkailusta toiseen viehättävän päähenkilön, koneenkäyttäjä Sally Jonesin matkassa. Sujuva ja soljuva tarina on hurmannut kokemukseni mukaan lukijansa iästä riippumatta. Seikkailu vie mennessään niin 9-vuotiaan kuin 80-kymppisen lukijan, ja tätä kirjaa voikin suositella hyvän tarinan ystäville iästä riippumatta.

Stephen King: Piina

Kirjan päähenkilö Paul Sheldon on kuuluisa 1800-luvun Englantiin sijoittuvasta Misery-kirjasarjastaan. Eräänä myrskyisenä päivänä Sheldon päättää lähteä juopuneena ajamaan Los Angelesiin, mutta joutuu auto-onnettomuuteen ja ajaa jyrkänteeltä alas.

Martikanen, Tiina: Surmanpolku

Tiina Martikaisen Surmanpolku on kolmas osa Hanna Vainio-dekkarisarjaan. Aikaisemmat osat ovat Kasvot pinnan alla (2015) ja Jäätyneet kasvot (2016). Teos on ilmestynyt MurhaMylly-sarjassa.

Lea Tajakka: Both sides – Botti siidut

”Ajan nopeutuminen johtuu varmasti siitä, että vanhenevan
ihmisen aikakin rypistyy.
Oma henkilökohtainen aika syntyy, kun synnytään.”

Jill Santopolo: Valo jonka kadotimme

“Jotkut suhteet tuntuvat metsäpalolta - ne ovat väkeviä ja vastustamattomia ja uljaita ja vaarallisia, ja ne voivat polttaa elävältä ennen kuin edes tajuaa että on joutunut niiden kynsiin. Ja toiset suhteet tuntuvat takkatulelta - ne ovat  vakaita ja pysyviä ja mukavia ja ravitsevia”.

Eleanor Herman: Kuninkaiden rakastajattaret

Millaiseksi ajatellaan rakastajattaret? Kauniita ja kiihkeitä naisia, joilla on valta kietoa hallitsija pikkusormensa ympärille ja jotka tarjoavat Hänen
Korkeudelleen uusia, mielenkiintoisia asioita lakanoiden välissä, joihin ei
kylmä kuningatar ikinä ryhtyisi edes villeimmissä unissaan. Suurimmaksi osaksi taitaa olla näin, mutta löytyy myös päinvastaisia tapauksia.

Antti Heikkinen: Kehveli

Kehveli syntyy pappisperheen kuopuksena, ja hänestä kasvaa rohkea ja sanavalmis eläjä. Nimen Kehveli hän saa jo varhain isommilta sisaruksiltaan. Sankarivainaja, käpykaartilainen, Kehvelillä on monta elämää. Heikkinen punoo uskomattomia sattumuksia tarinaansa. Kerronta on sujuvaa, murre aitoa ja elävää.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Elokuvien suoratoistopalvelu

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
_


Anna palautetta