Hyppää sisältöön

Lukuvinkit

Uusin lukuvinkki

Gail Honeyman: Eleanorille kuuluu ihan hyvää

”Olen oikeastaan hyvin onnekas.”

Tämä on toisenlainen tarina kolmekymppisestä citysinkusta, Eleanor Oliphantista. Eleanor viettää rutiinien täyttämää, yksinäistä elämää. Arpisen ja huonosti pukeutuvan päähenkilön arki kuluu pienipalkkaisessa toimistotyössä ja viikonloppu omassa vuokra-asunnossa, humalassa. Kerran viikossa Eleanor keskustelee äitinsä kanssa ja muutaman kerran vuodessa häntä käy tapaamassa sosiaalityöntekijä.  Päähenkilön yksitoikkoinen erakkoelämä liukuu toiselle uralle, kun hän elvyttää työkaverinsa kanssa tuntematonta miestä kadulla. Pienistä teoista ja välittämisestä alkaa Eleanorin matka kohti omaa elämää. Kirpaisevan koskettavasti raotetaan menneisyyttä ja syitä, joiden vuoksi Eleanor ei osaa elää.

"Minulla oli aina sänky, jossa nukkua, ruokaa, jota syödä ja vaatteita ja kenkiä, joita käyttää. Minusta huolehti aina joku aikuinen. Maailmassa on valitettavasti miljoonittain lapsia, jotka eivät voi sanoa samaa.”

Mutta mitä Eleanorille tapahtui?

Koskaan ei ole liian myöhäistä yrittää muuttua.

 

-HL

 

Luotu: 8.5.2018

Aikaisemmat vinkkaukset

Eve Hietamies: Hammaskeiju

Hietamiehen Hammaskeiju on hykerryttävän hauska nykypäivään sijoittuva isän ja pojan kasvutarina. Päähenkilöinä ovat Yösyötöstä ja Tarhapäivästä tutut Antti ja Paavo Pasanen. Kirjan nimi kuvaakin hyvin jatkumoa Paavon kasvutarinalle.

Eero Ojanen: Suuri suomalainen kummituskirja

Kuu paistaa heleästi, kuollut ajaa keveästi, etkös pelkää ihmisparka? ”

Jarkko Volanen: Hiekankantajat

Jarkko Volasen esikoisromaani Hiekankantajat on surullisenkaunis kertomus elämästä saaristossa.  

Marco Hietala: Ruostumaton

Suomalaisen hevimetallin pioneerin rohkea tarina

 

Juha Heiskanen: Juha Muje

Karjalaisuus, Pietarsaaren Näyttämö ja vimmainen halu esiintyä ovat Juha Mujeen alkuaineet yli viisikymmentä vuotta kestäneelle näyttelijän uralle, toteaa kirjan kirjoittaja Juha Heiskanen.

Mujeen uralle mahtuu suuria rooleja, satoja näytelmiä, elokuvia, televisiosarjoja ja -elokuvia sekä dubbauksia eli äänirooleja piirroselokuvissa. Bulldogin ääni Karvinen-elokuvan jatko-osassa on yksi Juhan mieluisimmista dubbauksista.

Paula Hawkins : Nainen junassa

He kuuluvat yhteen, he ovat hyvä pari. He ovat onnellisia, sen näkee. He ovat juuri sitä, mitä minäkin joskus olin, he ovat minä ja Tom viisi vuotta sitten. He ovat kaikkea sitä, minkä minä olen menettänyt, he ovat kaikkea sitä, mitä minä haluaisin olla.

James Rebanks: Elämäni paimenena

"Kysymyksessä on tarina perheestä ja maatilasta, mutta myös ihmisistä, jotka nykymaailmassa helpolla unohtuvat. Kertomus siitä, että meidän on syytä avata silmämme ja nähdä keskellämme myös unohdetut - ihmiset joiden elämä on usein erittäin perinteistä ja juuriltaan kiinni kaukaisessa menneisyydessä."

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 
Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Ulkomaiset aikakauslehdetUlkomaiset aikakauslehdet

RBdigital-lehtipalvelun pikaohje

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Lääkärilehden arkisto

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
   

 Anna palautetta