Hyppää sisältöön

Lapinlahden näyttely

 Liisa Kudjoin valokuvanäyttely Lapinlahden pääkirjaston näyttelytila Aniarassa 3.2. - 22.2.2020. Liisa on tavattavissa näyttelytilassa 3.2.2020. Tervetuloa!

Pielaveden näyttely

Mikael Falinin näyttely 3.1.-31.1.2020 : Rakennettu todellisuus / Autoja, junia ja laivoja legoista rakennettuna.

Digituvat Sonkajärvellä ja Sukevalla 2020

Sonkajärvi

Onko sinulla kysyttävää tai ongelmia oman tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen käytössä? Tule käymään kirjaston digituvassa, ratkotaan
ongelmat yhdessä! Digitupiin voi tulla mukaan milloin vain oman laitteen kanssa ja kysyä opettajalta neuvoja esim. internetin, laitteen ja sovellusten käyttöön liittyen. Ohjaajana Laura Ahonen. 
                   

Lukukoira Kiuruvedellä

Kiuruveden kirjastossa lukukoiravierailut tiistaisin parittomilla viikoilla. Lukukoiratoiminnassa lapsi lukee ääneen ja koira kuuntelee.
Lukukoiralle voi lukea kouluikäiset lapset.

Suomen Luonto

Suomen Luonto on luontoon, ympäristöön ja retkeilyyn erikoistunut aikakauslehti, joka ilmestyy 10 kertaa vuodessa.

Spiderman

Lehti kertoo Spidermanin eli Hämähäkkimiehen kamppailuista supervihollisia vastaan. Aikoinaan Peter Parkeria puri radioaktiivinen hämähäkki, minkä seurauksena Parker sai hämähäkin suhteelliset voimat ja kyvyt.

Kiuruveden näyttely

Tammikuun ajan Leena Mularin taidenäyttely.

Joulu-tammikuun näyttely Vieremän kirjastossa

Asetelmia ja merellisiä ajatuksia - Olga Kemova

Sonkajärven kirjaston aukiolo muuttuu 1.1.2020

Sonkajärvi

Sonkajärven kirjaston asiakaspalvelun aukiolo muuttuu 1.1.2020: ma, ti, to klo 12-19 ; ke, pe  10-17 ; la suljettu. Omatoimikirjasto on käytettävissä päivittäin klo 7-21.

Lapinlahden näyttely

Taidemaalari Pauli Martikaisen näyttely Lapinlahden pääkirjaston näyttelytila Aniarassa 16.12.2019 - 1.2.2020. Tervetuloa!

Pielaveden näyttely

3.12.-30.12.2019 Erkki Rytkönen: Puusta sekaisin -näyttely Pielaveden kirjastolla.

Uusia toimintoja Biblio-palvelussa

Biblio

Biblion e-kirjoja voi nyt lukea myös suoraan selaimessa. Lisäksi palveluun on tullut mahdollisuus palauttaa laina ennen eräpäivää. Lainat kuitenkin palautuvat edelleen automaattisesti, joten ominaisuutta ei ole pakko käyttää. Löydät Biblion osoitteesta: rutakko.bibliolibrary.fi. Kirjautumista varten tarvitset kirjastokortin numeron ja siihen liitetyn PIN-koodin.

Griffiths, Andy: Maailman paras puumaja

”Hei, nimeni on Andy. Tämä on kaverini Terry. Me asumme puussa. Tai kun sanon ”puussa” tarkoitan puumajaa. Ja kun sanon ”puumaja”, en tarkoita mitä hyvänsä röttelöä – tarkoitan 13-kerroksista puumajaa! Mitä siis vielä odotatte? Tulkaa ylös käymään!”

Rekisteröidy Edinburghin kirjaston e-palveluihin

Edinburgh Castle

Rekisteröitymällä voit: Ladata englanninkielisiä kirjoja ja äänikirjoja sekä lukea sanoma- ja aikakauslehtiä. Kokoelmasta löytyy myös suomenkielisiä lehtiä. Rekisteröityminen on avoin kaikille Rutakko-kirjastojen asiakkaille. Rekisteröinti on asiakkaille maksutonta.

Omatoimiasiointi Rutakko-kirjastoissa

Useassa Rutakko-kirjastossa on mahdollista asioida omatoimisesti normaaleiden aukioloaikojen ulkopuolella. Kirjastoihin pääsee sisälle kirjautumalla kirjastokortin numerolla sekä PIN-koodilla ja tiloista löytyvät automaatit lainausta ja palautusta varten. Tarkemmat tiedot omatoimikirjastoista sekä niiden aukioloajoista löydät alla olevista linkeistä.

Digituvat Vieremän kirjastolla 27.9. alkaen

Tervetuloa maksuttomiin koulutuksiin, ota oma laite mukaan! Laite voi olla älypuhelin, tabletti, tai kannettava. Saat neuvoja ja opastusta tarvitsemissasi asioissa, esim. oman laitteen käyttö, Internet, sovellukset, sovelluskauppa. Digituvat Vieremän kirjastolla ovat perjantaisin klo 12 - 13.30 27.9. alkaen. Digitupia vetää Laura Ahonen.                                      

 

Kulttuurienvälinen sanataidekerho alkaa 22.8.

Mikä on suomen kielen lempisanasi? Mikä sana naurattaa ja saa hyvälle tuulelle? Ruualla ei saa leikkiä, suomen kielellä saa tässä kerhossa! Opitaan samalla toisiltamme erilaisista kulttuureista. Monikulttuurinen kerho 9-15-vuotiaille maahanmuuttajalapsille ja -nuorille Iisalmen kirjastossa 22.8. - 19.12.2019.

Sonkajärven ja Sukevan lukupiirit aloittavat 17.9.

Sonkajärvi

Kaikille avoimet lukupiirit aloittavat syyskautensa Sonkajärvellä ja Sukevalla tiistaina 17.9.2019. Tervetuloa mukaan!

Esittele yhdistystäsi kuukauden yhdistysvinkissä

Mitä kaikkea täällä voi tehdä? Kuukauden yhdistysvinkki esittelee seuroja ja yhdistyksiä kerran kuussa Iisalmen kaupunginkirjaston aulassa. Jos olet kiinnostunut esittelemään yhdistyksesi/seurasi toimintaa kirjastossa, ota yhteyttä kirjastonhoitaja Anna-Mari Kettuseen ensisijaisesti sähköpostitse anna-mari.kettunen(ät)iisalmi.fi.

 

Mervi Heikkilä: Revonpuro

Päähenkilö Pöllö on tyttö joka asuu sokean äitinsä kanssa erillään kylästä, ja viihtyy metsässä kesyn korpin, Närhäkän sekä Tuliturkki-ketun ja sen poikasten touhuja seuraillen. Eräänä päivänä Pöllö törmää kahteen poikaan, Hiiskuun ja Matrukseen, joiden kanssa hän lähtee ottamaan selvää vuoren takana rakennettavasta Kultamyllystä, joka tulisi jauhamaan Luurannan kartanolle puhdasta kultaa.

Kynäote - luovan kirjoittamisen kurssi nuorille

Etsitkö omaa kirjoittajan ääntäsi ja haluatko oppia lisää tekstien kirjoittamisesta? Ilmoittaudu luovan kirjoittamisen ryhmään mukaan!

Viddla-elokuvapalvelu käytössä

Rutakko-kirjastoissa on otettu käyttöön Viddla-elokuvapalvelu. Sen kautta voi lainata elokuvia suoratoistettavaksi omaan päätelaitteeseen. Palvelu on käytettävissä osoitteessa: https://viddla.fi/. Viddlaa käytetään selaimessa ja elokuvien toistamiseen suositellaan Chrome-selainta. Tarkempaa tietoa Viddlan yhteensopivuudesta eri päätelaitteiden välillä löydät tästä linkistä: https://viddla.fi/info/25.

Rutakko-kirjastojen rekisteriselosteet

Katso täältä Rutakko-kirjastojen ajantasaiset rekisteriselosteet.

Jill Santopolo: Valo jonka kadotimme

“Jotkut suhteet tuntuvat metsäpalolta - ne ovat väkeviä ja vastustamattomia ja uljaita ja vaarallisia, ja ne voivat polttaa elävältä ennen kuin edes tajuaa että on joutunut niiden kynsiin. Ja toiset suhteet tuntuvat takkatulelta - ne ovat  vakaita ja pysyviä ja mukavia ja ravitsevia”.

Iisalmen kirjaston omatoimitila aloittaa 18.4.

Iisalmen kaupunginkirjaston omatoimitilana toimiva lehtisali on avoinna laajennetuin aukioloajoin joka päivä klo 7–21 torstaista 18.4. alkaen. Omatoimitila on avoinna silloinkin, kun muu kirjasto on kiinni. Tilasta löytyvät sanoma- ja aikakauslehdet, noudettavat varaukset sekä muuta lainattavaa aineistoa. Omatoimitilaan kirjaudutaan kirjastokortilla ja pin-koodilla, jonka saa kirjaston asiakaspalvelusta. Lue lisäohjeita omatoimitilan käyttöön täältä.

Biblio-palvelu avattu Rutakko-kirjastoissa

Biblio

Rutakko-kirjastoissa on otettu käyttöön e-kirja- ja e-äänikirjapalvelu Biblio. Se korvaa aikaisemmin käytössä olleen Ellibs-palvelun. Voit kirjautua palveluun osoitteessa rutakko.bibliolibrary.fi. Kirjautumisessa käytetään kirjastokortin numeroa ja PIN-koodia.

Eleanor Herman: Kuninkaiden rakastajattaret

Millaiseksi ajatellaan rakastajattaret? Kauniita ja kiihkeitä naisia, joilla on valta kietoa hallitsija pikkusormensa ympärille ja jotka tarjoavat Hänen
Korkeudelleen uusia, mielenkiintoisia asioita lakanoiden välissä, joihin ei
kylmä kuningatar ikinä ryhtyisi edes villeimmissä unissaan. Suurimmaksi osaksi taitaa olla näin, mutta löytyy myös päinvastaisia tapauksia.

Blogi Päivänpolttavat-juttutuvasta Iisalmessa

Iisalmen kaupunginkirjaston Päivänpolttavat-juttutupa kokoontuu jälleen ke 13.3. klo 9 monitoimitila Laineessa kirjaston yläkerrassa. Juttutupaan voi tutustua oheisesta Päivänpolttavien vetäjän Jorma Tikkasen kirjoittamasta blogikirjoituksesta.

Sanataidekerho Tarinatiikerit lopettaa

Sanataidekerho Tarinatiikerit lopettaa toimintansa.

Lea Tajakka: Both sides – Botti siidut

”Ajan nopeutuminen johtuu varmasti siitä, että vanhenevan
ihmisen aikakin rypistyy.
Oma henkilökohtainen aika syntyy, kun synnytään.”

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Elokuvien suoratoistopalvelu

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
_


Anna palautetta