Hyppää sisältöön

Pielaveden näyttely

Ihana nainen - taidenäyttely Pielaveden kirjastossa 5.-29.11.2018 / Susan Partanen

Elena Ferrante: Loistava ystäväni

Kansainväliseksi ilmiöksi nousseen neliosaisen kirjasarjan avaus kertoo kahden tytön särmikkäästä ystävyydestä sotienjälkeisessä köyhyyden kurittamassa Napolissa. Elena Ferranten Napoli-sarjan ensimmäinen osa, Loistava ystäväni, on koukuttavaa luettavaa. Ferranten kerronta on äärettömän sujuvaa. Kieli ei kikkaile, se vain kertoo ja se riittää.

Antti Heikkinen: Kehveli

Kehveli syntyy pappisperheen kuopuksena, ja hänestä kasvaa rohkea ja sanavalmis eläjä. Nimen Kehveli hän saa jo varhain isommilta sisaruksiltaan. Sankarivainaja, käpykaartilainen, Kehvelillä on monta elämää. Heikkinen punoo uskomattomia sattumuksia tarinaansa. Kerronta on sujuvaa, murre aitoa ja elävää.

Varpaisjärven näyttely

HEVOSTEN VALTAKUNTA

Irina Pakarainen

Varpaisjärven kirjaston näyttelytila 5. - 30.11.2018

 

ATK-opastusta Varpaisjärvellä

ATK-opastusta senioreille

Varpaisjärven kirjastossa

ATK-neuvontaa Lapinlahdella

ATK-opastusta senioreille

Lapinlahden kirjastossa

Lapinlahden näyttely

JUUREMME

Jarmo Ruotsalainen

Aniara 1. - 30.11.2018

 

Portaikkonäyttely Iisalmen kirjastossa

Näyttelyssä on esillä marras-tammikuussa Maija Räikkösen maalauksia. Tervetuloa!

Hai, Magdalena: Kurnivamahainen kissa

"Voi kissa. Olet antanut kurnivan vatsasi päättää elämäsi suunnan, etkä ole missään vaiheessa pysähtynyt miettimään, onko se, mitä teet, oikein."

Päivi Lukkarila - Emilia Mäkinen: En ikinä luovuta

Emilia sairastuu leukemiaan 12-vuotiaana, ja käy läpi rankat hoitojaksot eristyksissä muista ihmisistä. Infektiovaaran takia hän ei voi liikkua juuri missään, eikä tippapulloon kytkettynä pääse ratsastamaan. Moni koulukaveri ei pidä yhteyttä, vain ystävyys Juliaan säilyy entisellään.

Eeva

Eeva on perinteikäs naistenlehti, jota on julkaistu vuodesta 1934 alkaen. Lehdessä on juttuja vaatemuodista, kauneudenhoidosta, sisustuksesta ja matkailusta. Myös ruokaohjeita löytyy. Leimallisinta Eevalle ovat kuitenkin isot artikkelit ihmisistä. Lehden sivuilla elämästään ja ihmissuhteistaan kertovat julkisuuden henkilöt, mutta myös ns. tavallisten ihmisten elämäntarinoita taitekohtineen julkaistaan Eevassa.

Siivet ja Juuret -hankkeen kysely nuorille

NUORI! Vastaa "Vapaa-aika Ylä-Savossa" -kyselyyn ja voita leffalippuja! Jaamme lisäksi 7 x 500€ rahapotteja Ylä-Savossa toteutettavan musiikkitapahtuman, katutaideprojektin, lyhytelokuvan, näyttelyn tai muun idean tuottamiseen.

LEGO -rakennuskilpailun tulokset selvillä

IpanaIisalmen yhteydessä järjestetty LEGO -rakennuskilpailu on nyt ratkennut. Kiitos kaikille upeita rakennelmia tehneille lapsille sekä ahkerille äänestäjille!

Peter James: Kirottu talo

Uskallatko avata oven Peter Jamesin Kirottuun taloon

The Fall

The Fall ei oikeastaan ole mikään tyypillinen dekkarisarja. Tarinan keskiössä on tietenkin kuitenkin ovela sarjamurhaaja, jota viileä naispoliisi Stella Gibson (Gillian Anderson) jahtaa Pohjois-Irlannissa. Välillä tuntui, että Belfastissa hääri salaisten kansioitten Dana Scully. Kyllä, kyseessä on sama taidokas näyttelijä. Meiltä kirjastosta löytyvät kaikki kolme kautta kolmessa eri boxissa. Tässä on ainekset tiivistunnelmaiseen katselumaratoniin. Tämän kirjoittaja ainakin tempautui varauksetta seuraamaan tarinan käänteitä.

Joan Baez: Whistle down the wind

Folkikoni Joan Baez on tänä vuonna julkaissut soololevyn. Edellisestä albumista onkin jo aikaa parisenkymmentä vuotta. Levyn kappaleiden kirjoittajakaartiin kuuluu nimekkäitä artisteja kuten Tom Waits, Josh Ritter sekä Mary Chapin Carpenter.

Iisalmen kirjasto uudistaa lehtilukusaliaan

Lehtilukusalin toiminnot monipuolistuvat ja aukioloajat laajenevat syksyn ja talven uudistuksen aikana.

Pielaveden näyttely

Väki! -unen ja kansanperinteen väestä ja voimasta!

Näyttely avoinna Pielaveden kirjastolla 2.-30.10. 2018

Sanataidekerho Tarinatiikerit - ilmoittaudu!

Tarinatiikerit vinkkaavat ja kynäilevät syksyllä 2018 ja keväällä 2019 Iisalmen kirjastossa. Ilmoittaudu mukaan!

Savonetti ry opastaa tietokoneenkäytössä

Savonetti ry opastaa tietokoneenkäytössä Iisalmen kaupunginkirjastossa tiistaisin klo 9.30-11.00 viikosta 37 alkaen. Syyslomaviikolla (vk 42) ei ole ohjausta. Tervetuloa!

 

Olli Jalonen: Taivaanpallo

Taivaanpallo on vuonna 2018 ilmestynyt mukaansatempaava kirja; se on kehityskertomus, seikkailuromaani ja historiallinen romaani. Taivaanpallo on myös aateromaani valistuksen ajan sarastuksesta: järjen, tiedon ja tieteen aika orastaa Euroopassa, mutta Saint Helenan saarella rehottaa taikauskokin.

Tammen lasten kirjojen hankintapilotti käynnistyi

Helsingin kaupunginkirjastolla ja Kustannusosakeyhtiö Tammella on alkanut hieno hanke (3.9. - 30.9.), jossa pilotoidaan vanhemman painetun lastenkirjallisuuden hankintaa. Mitkä näistä ansaitsisivat sinun mielestäsi uusintapainoksen? Osallistu kyselyyn.

Kirjastojen satutuokiot alkavat

Monissa kirjastoissa järjestetään satutuokioita alle kouluikäisille lapsille. Tarkista kirjastojen satutuokioiden ajankohdat tästä ja jos intoa ja mahdollisuuksia riittää, niin käy vaikka kaikissa!

 

 

Rutakko-kirjastojen rekisteriselosteet

Katso täältä Rutakko-kirjastojen ajantasaiset rekisteriselosteet.

Marie Bengts: Murha maalaisidyllissä

Kesä ja dekkarit kuuluvat yhteen, ja  Murha maalaisidyllissä on mitä mainioin kesädekkari. Tapahtumat  sijoittuvat viehättävään mutta salaisuuksia vilisevään smoolantilaiseen pikkukylään 1950-luvulle. Murhamysteerin päähenkilö, tukholmalainen ompelijatar Hannah  Lönn saapuu kylään auttamaan jalkavaivaa potevaa Lilly-tätiään.Pielaveden näyttely

Kuin kukka aurinkoon päin -PIKEMA ry:n taidenäyttely 1.8. - 29.8.2018 Pielaveden kirjastossa. Näyttely avoinna kirjaston asiakaspalveluaukioloaikoina Ma-Ti 10-18 ja Ke-Pe 10-16.

Sähköpostiviestien ongelmat ratkaistu

Rutakko-kirjastojen kirjastojärjestelmän lähettämät sähköpostit tulevat jälleen perille Microsoftin ylläpitämissä sähköpostipalveluissa. Viestit ohjautuvat kuitenkin suurella todennäköisyydellä roskapostikansioon, joten käyttäjien on itse määriteltävä ne ei-roskapostiksi. Kirjastojen lähettämät automaattiset viestit tulevat osoitteesta noreply@<kunnan / toimipisteen nimi>.fi. Osoitteet ovat käytössä ainoastaan viestien lähettämistä varten, eikä niihin voi vastata. Kirjastojen asiakaspalveluiden sähköpostiosoitteet löydät verkkokirjaston Kirjastot-osiosta.

Tommi Kovanen: Kuolemanlaakso

”Kun olin tullut tajuihini, olin kuulemma hapuillut sekavana katkenneiden hampaitteni perään, jotka lojuivat jäällä. Tuomareiden päätöksestä Huhtala ajettiin ulos. Jää puhdistettiin verestä ja peli sai lopulta jatkua – ilman meitä kahta.”

Kuolemanlaakso –kirja kertoo Tommi Kovasesta, entisestä Rauman lukon puolustajasta. Hänen elämänsä mullistuu tammikuussa 2013. Luvassa piti olla ihan tavallinen peli Bluesia vastaan, mutta toisin kävi.

Strout, Elisabeth: Nimeni on Lucy Barton

Elisabeth Strout on vuonna 1956 syntynyt yhdysvaltalainen kirjailija. Hän on kirjoittanut useita romaaneja tai novelleja kuten Olive Kitteridge, josta hän on saanut Pulitzer-palkinnon. Teos Nimeni on Lucy Barton ilmestyi suomeksi vuonna 2018 Keltainen kirjasto-sarjassa. Mutta tämä on minun tarinani. Tämä tässä. Ja minun nimeni on Lucy Barton.

Omatoimikirjasto käytössä Sukevalla

Omatoimikirjasto on otettu käyttöön Sukevalla. Sukevan kirjastoa on nyt mahdollista käyttää omatoimisesti päivittäin klo 7–21 välisenä aikana. Omatoimikirjaston käyttöön asiakas tarvitsee oman kirjastokortin ja siihen kuuluvan PIN-koodin, jotka molemmat saa tarvittaessa mistä tahansa Rutakko-kirjastoverkon kirjastosta.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 
Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Ulkomaiset aikakauslehdetUlkomaiset aikakauslehdet

RBdigital-lehtipalvelun pikaohje

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Lääkärilehden arkisto

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
   

 Anna palautetta