Hyppää sisältöön

Pääsiäisen aukioloajat kirjastoissa

 Pääsiäisen 2019 aukioloajat Rutakko-kirjastoissa

Jill Santopolo: Valo jonka kadotimme

“Jotkut suhteet tuntuvat metsäpalolta - ne ovat väkeviä ja vastustamattomia ja uljaita ja vaarallisia, ja ne voivat polttaa elävältä ennen kuin edes tajuaa että on joutunut niiden kynsiin. Ja toiset suhteet tuntuvat takkatulelta - ne ovat  vakaita ja pysyviä ja mukavia ja ravitsevia”.

Martikanen, Tiina: Surmanpolku

Tiina Martikaisen Surmanpolku on kolmas osa Hanna Vainio-dekkarisarjaan. Aikaisemmat osat ovat Kasvot pinnan alla (2015) ja Jäätyneet kasvot (2016). Teos on ilmestynyt MurhaMylly-sarjassa.

Bagge, Tapani: Aavehevosen arvoitus

”Sinä syksynä Helsinkiä riivasi itsepintainen sumu. Iltaisin se hiipi mereltä rantaan ja kietoi koko kaupungin kylmänkosteaan syleilyynsä. Katulyhtyjen valo ei juuri yltänyt kaasuliekkiä kauemmaksi. Öisin sumussa laukkasi pikimusta hevonen ...”

Levola, Kari: Viisi askelta vaaraan

”Siitä pysäkin kohdalta viisi metriä pienen puron suuntaan. Vai oliko se viisi askelta? Vai viisi metriä? Siinä se on.
- Niin mikä? minä kysyin.
- Hauta! Sinne se on haudattu. Ja kaikki nämä vuodet minä olen pysynyt vaiti.”

Portaikkonäyttely Iisalmen kirjastossa

Näyttelyssä on esillä huhti-toukokuussa Lea Partasen maalauksia. Tervetuloa!

Iisalmen kirjaston omatoimitila aloittaa 18.4.

Iisalmen kaupunginkirjaston omatoimitilana toimiva lehtisali on avoinna laajennetuin aukioloajoin joka päivä klo 7–21 torstaista 18.4. alkaen. Omatoimitila on avoinna silloinkin, kun muu kirjasto on kiinni. Tilasta löytyvät sanoma- ja aikakauslehdet, noudettavat varaukset sekä muuta lainattavaa aineistoa. Omatoimitilaan kirjaudutaan kirjastokortilla ja pin-koodilla, jonka saa kirjaston asiakaspalvelusta. Lue lisäohjeita omatoimitilan käyttöön täältä.

Biblio-palvelu avattu Rutakko-kirjastoissa

Biblio

Rutakko-kirjastoissa on otettu käyttöön e-kirja- ja e-äänikirjapalvelu Biblio. Se korvaa aikaisemmin käytössä olleen Ellibs-palvelun. Voit kirjautua palveluun osoitteessa rutakko.bibliolibrary.fi. Kirjautumisessa käytetään kirjastokortin numeroa ja PIN-koodia.

Kiuruveden näyttely

Käsityökeskuksen Ihanat kudonnaiset sisustuksessa näyttely huhtikuun ajan.

 

Avotakka

Sisustuslehtien klassikko Avotakka ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1967. Avotakka on ehdottomasti Suomen suurin asumisen ja sisustamisen lehti. Se kertoo kattavasti arkkitehtuurista, mielenkiintoisia tarinoita muotoilusta ja antiikista, arjen ilmiöitä unohtamatta. Lehti ilmestyy kerran kuukaudessa.

Avotakka tarjoaa lukijoilleen sisustusratkaisuja, esittelee sisustusuutuuksia, ihania ja kauniita koteja ja kiinnostavia ihmisiä. Lehden lukijat pääsevät tutustumaan jokaisessa numerossa jopa neljään erilaiseen kotiin, jotka esitellään upeiden kuvien kera kattavissa artikkeleissa. Avotakka lehdessä esitellään toisinaan myös julkisuudesta tuttujen henkilöiden upeita koteja.

Lapinlahden näyttely

TAIDENÄYTTELY

Kaskikuusen kansalaisopiston kuvataideryhmät

Aniara 1.4. - 27.4.2019

 

Vieremän näyttely 1.4. - 21.4.

Lastenoikeusjärjestö Plan International Suomen valokuvanäyttely Unelma tulevaisuudesta kertoo Syyriasta paenneiden tyttöjen haaveista. Plan haluaa oikeudenmukaisen maailman, jossa kaikien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Siksi Plan parantaa erityisesti kehitysmaiden tyttöjen elämää ja suojelua. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937, ja Suomessa toiminta alkoi 1998.

Eleanor Herman: Kuninkaiden rakastajattaret

Millaiseksi ajatellaan rakastajattaret? Kauniita ja kiihkeitä naisia, joilla on valta kietoa hallitsija pikkusormensa ympärille ja jotka tarjoavat Hänen
Korkeudelleen uusia, mielenkiintoisia asioita lakanoiden välissä, joihin ei
kylmä kuningatar ikinä ryhtyisi edes villeimmissä unissaan. Suurimmaksi osaksi taitaa olla näin, mutta löytyy myös päinvastaisia tapauksia.

Pielaveden näyttely

Eläinystävämme / Mia Lokkisen taidenäyttely Pielaveden kirjastolla 1.-29.3.2019.

Blogi Päivänpolttavat-juttutuvasta Iisalmessa

Iisalmen kaupunginkirjaston Päivänpolttavat-juttutupa kokoontuu jälleen ke 13.3. klo 9 monitoimitila Laineessa kirjaston yläkerrassa. Juttutupaan voi tutustua oheisesta Päivänpolttavien vetäjän Jorma Tikkasen kirjoittamasta blogikirjoituksesta.

Lukukoira Kiuruvedellä

Kiuruveden kirjastossa lukukoiravierailut tiistaisin parittomilla viikoilla. Lukukoiratoiminnassa lapsi lukee ääneen ja koira kuuntelee.
Lukukoiralle voi lukea kouluikäiset lapset.

Sanataidekerho Tarinatiikerit lopettaa

Sanataidekerho Tarinatiikerit lopettaa toimintansa.

Kirjastocine lopettaa

Kirjastocine päätettiin lakkauttaa. Tulevat leffaillat on peruttu.

Lea Tajakka: Both sides – Botti siidut

”Ajan nopeutuminen johtuu varmasti siitä, että vanhenevan
ihmisen aikakin rypistyy.
Oma henkilökohtainen aika syntyy, kun synnytään.”

Kirjastojen satutuokiot

Monissa kirjastoissa järjestetään satutuokioita alle kouluikäisille lapsille. Tarkista kirjastojen satutuokioiden ajankohdat tästä ja jos intoa ja mahdollisuuksia riittää, niin käy vaikka kaikissa!

 

 

Savonetti opastaa Kiuruvedellä

Kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 11-13
Seniori-ikäiset vertaisohjaajat auttavat ikäihmisiä  tietoteknisissä ongelmissa. Ota oma laitteesi mukaa, opastus on maksutonta. 

Sytytä lukemisen VIMMA!

Palaako sisälläsi kirjoittamisen tuli? Lastenkirjainstituutilla ja Karisto Oy:llä on meneillään kirjoituskilpailu. Anna siis palaa ja tarjoa tekstisi kisaan.

Rutakko-kirjastojen rekisteriselosteet

Katso täältä Rutakko-kirjastojen ajantasaiset rekisteriselosteet.

Marko Annala: Värityskirja

Annalan esikoisromaani näyttää, miten vaikeista kokemuksista voi ammentaa kauniin kirjan.

 

Omatoimikirjasto käytettävissä Sonkajärvellä

sonkajärven kirjasto

Sonkajärven kirjastoa on nyt mahdollista käyttää asiakaspalveluaikojen ulkopuolella omatoimisesti päivittäin klo 7–21 välisenä aikana. Omatoimikirjasto on käytössä myös viikonloppuisin.

Antti Heikkinen: Kehveli

Kehveli syntyy pappisperheen kuopuksena, ja hänestä kasvaa rohkea ja sanavalmis eläjä. Nimen Kehveli hän saa jo varhain isommilta sisaruksiltaan. Sankarivainaja, käpykaartilainen, Kehvelillä on monta elämää. Heikkinen punoo uskomattomia sattumuksia tarinaansa. Kerronta on sujuvaa, murre aitoa ja elävää.

Hai, Magdalena: Kurnivamahainen kissa

"Voi kissa. Olet antanut kurnivan vatsasi päättää elämäsi suunnan, etkä ole missään vaiheessa pysähtynyt miettimään, onko se, mitä teet, oikein."

Elokuvakerho starttaa - ehdota nimeä

Kiinnostavatko leffat? Iisalmen kaupunginkirjastossa alkaa elokuvakerho nuorille ja nuorille aikuisille 11.1.2019. Osallistu kerhon nimen valintaan nyt!

Elena Ferrante: Loistava ystäväni

Kansainväliseksi ilmiöksi nousseen neliosaisen kirjasarjan avaus kertoo kahden tytön särmikkäästä ystävyydestä sotienjälkeisessä köyhyyden kurittamassa Napolissa. Elena Ferranten Napoli-sarjan ensimmäinen osa, Loistava ystäväni, on koukuttavaa luettavaa. Ferranten kerronta on äärettömän sujuvaa. Kieli ei kikkaile, se vain kertoo ja se riittää.

Siivet ja Juuret -hankkeen kysely nuorille

NUORI! Vastaa "Vapaa-aika Ylä-Savossa" -kyselyyn ja voita leffalippuja! Jaamme lisäksi 7 x 500€ rahapotteja Ylä-Savossa toteutettavan musiikkitapahtuman, katutaideprojektin, lyhytelokuvan, näyttelyn tai muun idean tuottamiseen.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
_


Anna palautetta