Hyppää sisältöön

He kuuluvat yhteen, he ovat hyvä pari. He ovat onnellisia, sen näkee. He ovat juuri sitä, mitä minäkin joskus olin, he ovat minä ja Tom viisi vuotta sitten. He ovat kaikkea sitä, minkä minä olen menettänyt, he ovat kaikkea sitä, mitä minä haluaisin olla.

"Kysymyksessä on tarina perheestä ja maatilasta, mutta myös ihmisistä, jotka nykymaailmassa helpolla unohtuvat. Kertomus siitä, että meidän on syytä avata silmämme ja nähdä keskellämme myös unohdetut - ihmiset joiden elämä on usein erittäin perinteistä ja juuriltaan kiinni kaukaisessa menneisyydessä."

Koululaisten syyslomaviikolla myös osa autoista lomailee. Tarkista tästä oman alueesi kirjastoauton tilanne.

Kiuruveden kirjastossa lukukoira joka toinen tiistai parittomilla viikoilla. Lukukoiratoiminnassa lapsi lukee ääneen ja koira kuuntelee. Lukukoiralle voi lukea kouluikäiset lapset.

Kiuruveden seurakunnan "Saan lähettää" lähetysnäyttely 2.-27.10.

Enni Remeksen taidenäyttely Vieremä - Rovaniemi nähtävillä kirjastossa 1. - 31.10.2017.

Lapinlahden kirjastolla keskiviikkoisin 27.9.-29.11.2017 klo 11-14

Varpaisjärven kirjastolla torstaisin klo 11-14

Taideseura PIKEMAn näyttely AIKOJEN TAKAA Pielaveden kirjastossa 3.-30.10.2017.

Tarinatiikerit vinkkaavat ja kynäilevät lukuvuonna 2017-2018 Iisalmen ja Lapinlahden kirjastoissa.

Juhani Vierimaa "Ihmisen talo" 2.-28.10.2017

Senioriterveys on varttuneille lukijoille suunnattu aikakauslehti, jossa käsitellään terveyttä ja hyvinvointia erityisesti ikääntyvän ihmisen näkökulmasta.

Jeltyševit kertoo tarinan Venäjän maaseudusta ja tavallisten ihmisten arkielämän kariutumisesta.

Monissa kirjastoissa järjestetään satutuokioita alle kouluikäisille lapsille. Tarkista kirjastojen satutuokioiden ajankohdat tästä ja jos intoa ja mahdollisuuksia riittää, niin käy vaikka kaikissa!

Onni on tavallisen perheen tavallinen poika. Äidin mielestä Onni pelaa aivan liikaa. Näin ollen puhelimet, pleikka ja tietokone pysyisivät kiinni kokonaisen viikon. Pelaamattomomuus ei Onnin mielestä ole mikään ongelma, koska mitään peliongelmaa ei ollut, pelkästään niin äärettömän tylsää.

Lucien on ollut pitkään sairaana. Hän ei kykene menemään kouluun ja jaksaa vain nukkua ja lukea. Eräänä päivänä isä tuo Lucienille vanhan kauniin muistikirjan, jonka kertoo olevan Venetsiasta. Lucien nukahtaa ja herää Venetsiaa muistuttavassa Bellezzassa, jossa on juuri karnevaalipäivä. Siellä Lucien ei ole sairas tai väsynyt. Hän saa tietää olevansa stravagantti ja matkustaneensa talismaanin avulla Taliaan, toiseen maailmaan.

Teimme Pokkarin pysäkkiaikatauluihin syyssiivouksen. Tarkistathan oman pysäkkisi ajantasaisen aikataulun.

Katso tästä Iisalmen kaupunginkirjaston muutokset laina-ajoissa ja maksuissa.

Savonetti ry opastaa tietokoneenkäytössä Iisalmen kaupunginkirjastossa tiistaisin klo 9.30-11.00.

“Pitkän yrittämisen ja hormonihoitojen jälkeen Sannan piti vihdoin jäädä äitiyslomalle. Kaikki tiesivät yrittämisestä, kaikki tiesivät raskaudesta. Kaikki odottivat. Nyt ystävät saivatkin tekstiviestin: “Leo on kuollut kohtuun. Mitään erityistä ei tapahtunut, yhtäkkiä oli vain hiljaista. Meillä suuri suru.”

Itseoppinut köyhä intialainen matematiikkanero Srinivasa Ramanujan sai vuonna 1913 kutsun Cambridgen Trinity Collegeen. Siitä käynnistyy Ramanujan huikea matka kansainvälisiin matemaatikkopiireihin. Elokuva perustuu tositapahtumiin.

Runohetki-kiertueella Leila Närhi-Murtorinne lausuu ja Leena Mulari piirtää lasten runoja sadan vuoden ajalta.

Näyttelyssä on esillä elo-lokakuussa M. Lokkisen maalauksia.

Quentin Tarantinon tuntijoille tämä on tietysti must. Ja westernin harrastajille Hateful Eight tarjoaa ehkä vähän erilaisen näkökulman genren ominaisuuksiin.

Vieläköhän Beethovenin pianosonaateista saa jotain uutta irti. Konserttipianisti Paavali Jumppasen kaikki 32 sonaattia käsittävä kokonaislevytys on valmis. Nämä viisi tupla-cd-äänitettä kuuluvat myös Iisalmen kirjaston kokoelmiin.

Artistikollektiivi tulkitsee Bob Dylanin aikanaan käyttämättä jääneitä tekstejä. Tuottajana on häärinyt T Bone Burnett.

Vibrafonisti Panu Savolainen on laittanut Toivo Kärjen ikivihreitä sävellyksiä uuteen uskoon. Kärki kuulostaa jazzmuusikoitten käsissä Jazzilta. Isolla Jiillä. Levy sisältää myös kappaleita, joita ei ole aiemmin levytetty. Toivo-trio on: Panu Savolainen, vibrafoni; Teemu Viinikainen, kitara; Jori Huhtala, kontrabasso.

Ile Kallio, tuo Hurriganesin perustajajäsen on kasannut ympärilleen yhtyeen, joka kantaa nimeä Ile Kallio Big Rock Band.

Endless Forms Most Beautiful on suomalaisen sinfonisen metalliyhtyeen Nightwishin 8. studioalbumi

Ina Forsman muistetaan myös Idols-laulukilpailuista. Hän esitti jo tuolloin seitsemäntoistavuotiaana blues- ja soulvetoisia kappaleita, jotka eivät populaarikisoissa olleet kovinkaan suuria menestyksiä. Tällä Inan debyyttilevyllä taitava ja omaääninen soulleidi operoi täsmälleen omalla vahvuusalueellaan.

John Scofield on ryhtynyt countrypuuhiin. Kysehän on siis pitkän linjan fuusiojazzlegendasta, kitaristista, joka on toiminut innoittajana ja ylittämättömänä tyyliniekkana nuoremmille soittajille jo vuosikymmeniä.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Ulkomaiset aikakauslehdetUlkomaiset aikakauslehdet

RBdigital-lehtipalvelun pikaohje