Kirjastocine lopettaa

Kirjastocine päätettiin lakkauttaa. Tulevat leffaillat on peruttu.

Eleanor Herman: Kuninkaiden rakastajattaret

Millaiseksi ajatellaan rakastajattaret? Kauniita ja kiihkeitä naisia, joilla on valta kietoa hallitsija pikkusormensa ympärille ja jotka tarjoavat Hänen
Korkeudelleen uusia, mielenkiintoisia asioita lakanoiden välissä, joihin ei
kylmä kuningatar ikinä ryhtyisi edes villeimmissä unissaan. Suurimmaksi osaksi taitaa olla näin, mutta löytyy myös päinvastaisia tapauksia.

Lea Tajakka: Both sides – Botti siidut

”Ajan nopeutuminen johtuu varmasti siitä, että vanhenevan
ihmisen aikakin rypistyy.
Oma henkilökohtainen aika syntyy, kun synnytään.”

Vieremän näyttely

Maaliskuussa Meijän seenät!
Kirjaston näyttelytila on maaliskuussa kaikille avoin. Voit tuoda pop up - näyttelyyn minkä tahansa itse tekemäsi teoksen. Se voi olla piirustus, maalaus tai valokuva, käsitöitä, keramiikka tai tekstiä. Mikäli tilaa riittää, voit tuoda useitakin töitä. Ilmoittaudu mukaan 22.2. mennessä!

Kirjastojen satutuokiot

Monissa kirjastoissa järjestetään satutuokioita alle kouluikäisille lapsille. Tarkista kirjastojen satutuokioiden ajankohdat tästä ja jos intoa ja mahdollisuuksia riittää, niin käy vaikka kaikissa!

Lapinlahden näyttely

ITALIAN ART CAFE

Roberto Nucci

Aniara 11.2. - 9.3.2019

Portaikkonäyttely Iisalmen kirjastossa

Näyttelyssä on esillä helmi-maaliskuussa Hilkka Eskelisen grafiikkaa, maalauksia ja tekstiilejä. Tervetuloa!

Vieremän näyttely

Markku Pasasen maalauksia esillä näyttelytilassa 1.2. - 28.2.2019

Kiuruveden näyttely

Helmikuussa Kiuruveden Luonnonystävien Luonto lainassa- näyttely.

Savonetti opastaa Kiuruvedellä

Kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 11-13
Seniori-ikäiset vertaisohjaajat auttavat ikäihmisiä  tietoteknisissä ongelmissa. Ota oma laitteesi mukaa, opastus on maksutonta.

Pielaveden näyttely

Korut kertovat - Savonia muotoilun opiskelijoiden koruja 4.2.-27.2.2019.

Sytytä lukemisen VIMMA!

Palaako sisälläsi kirjoittamisen tuli? Lastenkirjainstituutilla ja Karisto Oy:llä on meneillään kirjoituskilpailu. Anna siis palaa ja tarjoa tekstisi kisaan.

Rutakko-kirjastojen rekisteriselosteet

Katso täältä Rutakko-kirjastojen ajantasaiset rekisteriselosteet.

Varpaisjärven näyttely

ELÄMÄ KAIPAA VÄREJÄ

Maritta Kaakinen

Varpaisjärven kirjaston näyttelytila 4.2. - 1.3.2019

Metsälehti ja Metsälehti Makasiini

Metsälehti on metsänomistajille ja metsäalan ammattilaisille suunnattu ammattilehti, jota julkaisee Metsäkustannus Oy. Lehti on ilmestynyt yli 80 vuoden ajan.

Kaarniranta, Sari: Supertavis ja vuokraihmiset

Muistatko 10- vuotiaan  Onni pojan jo aiemmin ilmestyneestä Supertavis kirjasta? Supertavis ja vuokraihmiset on itsenäinen jatko-osa Supertavikselle.   Onni on pelikiellossa ja on juhannusaatto. Se tarkoittaa samaa kuin maailman tylsin päivä kertaa kaksi. Onni asuu tavallista tavallisimmassa perheessä, jolle ei tapahdu mitään erikoista paitsi välillä...

Kirsti Kuronen: Piruettiystävyys

Piruettiystävyys on todenmukainen tarina täydellisyyttä havittelevasta tytöstä, treenaamisesta ja ystävyydestä. Voisiko tämä kirja olla seuraavana lukulistallasi?

Digiopastusta Varpaisjärvellä

Ylä-Savon Nettiverkoston digiopastusta senioreille

Varpaisjärven kirjastossa

torstaisin klo 11-13

Digiopastusta Lapinlahdella

Ylä-Savon Nettiverkoston digiopastusta senioreille

Lapinlahden kirjastossa

keskiviikkoisin klo 11-14

Kuukauden yhdistysvinkki Iisalmessa

Mitä kaikkea täällä voi tehdä? Kuukauden yhdistysvinkki esittelee seuroja ja yhdistyksiä kerran kuussa Iisalmen kaupunginkirjaston aulassa. Jos olet kiinnostunut esittelemään yhdistyksesi/seurasi toimintaa kirjastossa, ota yhteyttä kirjastonhoitaja Anna-Mari Kettuseen ensisijaisesti sähköpostitse anna-mari.kettunen(ät)iisalmi.fi.

Marko Annala: Värityskirja

Annalan esikoisromaani näyttää, miten vaikeista kokemuksista voi ammentaa kauniin kirjan.

Pielaveden näyttely

Ulla Antikainen: Löytöjä puusta - Veistotaidetta käyttöön -näyttely 2.1.-31.1.2019 Pielaveden kirjastossa.

Varastoaineisto lainattavissa jälleen

Iisalmen kaupunginkirjaston varastoremontti on saatu onnellisesti päätökseen. Varastoaineisto on jälleen varattavissa ja lainattavissa.

Omatoimikirjasto käytettävissä Sonkajärvellä

sonkajärven kirjasto

Sonkajärven kirjastoa on nyt mahdollista käyttää asiakaspalveluaikojen ulkopuolella omatoimisesti päivittäin klo 7–21 välisenä aikana. Omatoimikirjasto on käytössä myös viikonloppuisin.

Antti Heikkinen: Kehveli

Kehveli syntyy pappisperheen kuopuksena, ja hänestä kasvaa rohkea ja sanavalmis eläjä. Nimen Kehveli hän saa jo varhain isommilta sisaruksiltaan. Sankarivainaja, käpykaartilainen, Kehvelillä on monta elämää. Heikkinen punoo uskomattomia sattumuksia tarinaansa. Kerronta on sujuvaa, murre aitoa ja elävää.

Hai, Magdalena: Kurnivamahainen kissa

"Voi kissa. Olet antanut kurnivan vatsasi päättää elämäsi suunnan, etkä ole missään vaiheessa pysähtynyt miettimään, onko se, mitä teet, oikein."

Sanataidekerhon kevätkausi alkaa 8.1.2019

Tarinatiikerit vinkkaavat ja kynäilevät syyskaudella viimeisen kerran 4.12., mutta toiminta jatkuu keväällä 2019 Iisalmen kirjastossa. Ilmoittaudu mukaan!

Elokuvakerho starttaa - ehdota nimeä

Kiinnostavatko leffat? Iisalmen kaupunginkirjastossa alkaa elokuvakerho nuorille ja nuorille aikuisille 11.1.2019. Osallistu kerhon nimen valintaan nyt!

Musiikilliset makupalat Lapinlahden kirjastossa

MUSIIKILLISET MAKUPALAT

Lapinlahden kirjastossa

9.10.2018 - 11.4.2019

Savonetti ry opastaa tietokoneenkäytössä

Savonetti ry opastaa tietokoneenkäytössä Iisalmen kaupunginkirjastossa tiistaisin klo 9.30-11.00 syyskaudella 29.11. saakka. Kevätkausi alkaa 8.1. ja päättyy 11.4. Tervetuloa!

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Musiikki, World Music

___ Kotimaiset sanomalehdet