Hyppää sisältöön

Tarvitsetko Tabletin? Iisalmen kirjaston yläkerrasta löytyy Hublet-telakka, josta tabletin saa lainaan kahdeksi tunniksi.

Kiuruveden kirjastossa lukukoira joka toinen tiistai parittomilla viikoilla. Lukukoiratoiminnassa lapsi lukee ääneen ja koira kuuntelee. Lukukoiralle voi lukea kouluikäiset lapset.

VIRO 100 -NÄYTTELY 6.2. - 28.2.2018 . Kansakunnan synty - maa, kansa ja identiteetti. Näyttely avoinna Pielaveden kirjastolla asiakaspalveluaukioloaikoina.

Jarkko Volasen esikoisromaani Hiekankantajat on surullisenkaunis kertomus elämästä saaristossa.

Karjalaisuus, Pietarsaaren Näyttämö ja vimmainen halu esiintyä ovat Juha Mujeen alkuaineet yli viisikymmentä vuotta kestäneelle näyttelijän uralle, toteaa kirjan kirjoittaja Juha Heiskanen.

Mujeen uralle mahtuu suuria rooleja, satoja näytelmiä, elokuvia, televisiosarjoja ja -elokuvia sekä dubbauksia eli äänirooleja piirroselokuvissa. Bulldogin ääni Karvinen-elokuvan jatko-osassa on yksi Juhan mieluisimmista dubbauksista.

Helmi- maaliskuun ajan Natalia Pikkaraisen taidenäyttely.

Debytantit 2 - jatkonäyttely Vieremän kirjastossa 5.2. - 7.4.2018

Portaikkonäyttelyssä Iisalmen kaupunginkirjastossa esillä helmi-huhtikuussa Vuokko Hallikaisen teoksia.

Kuu paistaa heleästi, kuollut ajaa keveästi, etkös pelkää ihmisparka? ”

Urheilua käsittelevä viikkolehti. Jo vuonna 1898 Suomen Urheilulehtenä aloittanut Urheilulehti jatkaa yhä.

RBdigital-palvelusta voi nyt lainata englanninkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Helpoin tapa käyttää uutta aineistoa on mobiililaitteille ladattava RBdigital-sovellus, josta ne löytyvät valikosta omista osioistaan tai Home-näkymästä. Linkki sisältöihin löytyy lisäksi RBdigitalin kirjautumissivulta (https://www.rbdigital.com/rutakko).

Tarinatiikerit vinkkaavat ja kynäilevät keväällä 2018 Iisalmen ja Lapinlahden kirjastoissa.

Lukukoira Hertta vierailee Vieremän kirjastossa keskiviikkona 21.2. klo 17.30 - 18.30. Varaa aika 15 min. lukutuokioon kirjastolta, puh. 0400 370 126 tai vierema.kirjasto@vierema.fi

Suomalaisen hevimetallin pioneerin rohkea tarina

Lapinlahden kirjastossa joka keskiviikko 17.1. - 25.4.2018 klo 11-14

Varpaisjärven kirjastossa joka torstai 18.1. - 26.4.2018 klo 11-14

”Ponnekkaat asuvat ihan tavallisessa talossa ihan tavallisessa Lontoon kaupunginosassa – mutta he ovat kaikkea muuta kuin tavallinen perhe ...”

Hege tuijotti seitsemää opettajan kuvaa tietokoneensa ruudulla. Yksi heistä oli tappanut Teemun, mutta kuka?

Haluaisitko valokuvata tai tehdä lyhytelokuvia, mutta et omista kameraa? Iisalmen nuorisopalveluilla on nuorille tarkoitettu digivälinelainaamo, jonka avulla omista digihaaveista voi tehdä totta.

Maijala

Maijalan teos on jännittävä, suorastaan trillerimäinen kuvaus siitä, kuinka suomalaiset taiteilijat, kirjailijat ja toimittajat nousivat vastustamaan ensimmäisen sortokauden venäläistämistoimia.

Pielaveden Martat 100-vuotta -juhlanäyttely 4.-28.12.2017

Katso tästä Iisalmen kaupunginkirjaston muutokset laina-ajoissa ja maksuissa.

Inga on 9-vuotias sotaorpo, jota toiset lapset kiusaavat koulussa nimitellen Nilkku-Inkuksi.

He kuuluvat yhteen, he ovat hyvä pari. He ovat onnellisia, sen näkee. He ovat juuri sitä, mitä minäkin joskus olin, he ovat minä ja Tom viisi vuotta sitten. He ovat kaikkea sitä, minkä minä olen menettänyt, he ovat kaikkea sitä, mitä minä haluaisin olla.

"Kysymyksessä on tarina perheestä ja maatilasta, mutta myös ihmisistä, jotka nykymaailmassa helpolla unohtuvat. Kertomus siitä, että meidän on syytä avata silmämme ja nähdä keskellämme myös unohdetut - ihmiset joiden elämä on usein erittäin perinteistä ja juuriltaan kiinni kaukaisessa menneisyydessä."

Taideseura PIKEMAn näyttely AIKOJEN TAKAA Pielaveden kirjastossa 3.-30.10.2017.

Jeltyševit kertoo tarinan Venäjän maaseudusta ja tavallisten ihmisten arkielämän kariutumisesta.

Lucien on ollut pitkään sairaana. Hän ei kykene menemään kouluun ja jaksaa vain nukkua ja lukea. Eräänä päivänä isä tuo Lucienille vanhan kauniin muistikirjan, jonka kertoo olevan Venetsiasta. Lucien nukahtaa ja herää Venetsiaa muistuttavassa Bellezzassa, jossa on juuri karnevaalipäivä. Siellä Lucien ei ole sairas tai väsynyt. Hän saa tietää olevansa stravagantti ja matkustaneensa talismaanin avulla Taliaan, toiseen maailmaan.

“Pitkän yrittämisen ja hormonihoitojen jälkeen Sannan piti vihdoin jäädä äitiyslomalle. Kaikki tiesivät yrittämisestä, kaikki tiesivät raskaudesta. Kaikki odottivat. Nyt ystävät saivatkin tekstiviestin: “Leo on kuollut kohtuun. Mitään erityistä ei tapahtunut, yhtäkkiä oli vain hiljaista. Meillä suuri suru.”

Itseoppinut köyhä intialainen matematiikkanero Srinivasa Ramanujan sai vuonna 1913 kutsun Cambridgen Trinity Collegeen. Siitä käynnistyy Ramanujan huikea matka kansainvälisiin matemaatikkopiireihin. Elokuva perustuu tositapahtumiin.

Runohetki-kiertueella Leila Närhi-Murtorinne lausuu ja Leena Mulari piirtää lasten runoja sadan vuoden ajalta.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Ulkomaiset aikakauslehdetUlkomaiset aikakauslehdet

RBdigital-lehtipalvelun pikaohje