Hyppää sisältöön

Lapinlahden näyttely

Marjut Halosen näyttely Luonnoksia ja valokuvia 21.10. - 2.11.2019 Lapinlahden pääkirjaston näyttelytila Aniarassa.

Pielaveden näyttely

Luonto lähellä - Saara Lukkarisen luontoaiheinen valokuvanäyttely Pielaveden kirjastolla 16.10.-31.10.2019.

Kiuruveden näyttely

Loka-marraskuua ajan Kuvataidetta kaikille näyttely.
Tarja Juntunen ja Jukka Paalanen.

Santa Montefiore: Lontoon kuninkaalliset kanit

Pieni ja heiveröinen maalaiskani Sulo Ruskeahäntä ei tiedä olevansa rohkea ennen kuin kuulee rottajengin katalasta juonesta itse Buckinghamin palatsin kunnioitettavaa kuningatarta kohtaan. Sattumalta Sulo tempautuu seikkailuun etsiäkseen hallitsijaperhettä vartioivat salaperäiset kuninkaalliset kanit ja estääkseen rottajengin rikoksen, vaikka ei itse ihan uskokaan pystyvänsä niin vaaralliseen tehtävään. Onkohan kuninkaallisten kanien järjestöä edes olemassa, vai eksyykö Sulo ikuisiksi ajoiksi suurkaupunkiin tapaamatta enää koskaan lempeää emokaniaan? Seuraa Sulo Ruskeahäntää läpi huimien seikkailuiden löyhkäävät rotat ja hampaitaan louskuttelevat koirat kintereilläsi!

Pielaveden näyttely

Sara Raitasen Variety of eyes -taidenäyttely Pielaveden kirjastolla 1.-14.10.2019.

Keiteleen kirjaston lukupiiri

Keiteleen kirjaston lukupiiri kokoontuu seuraavan kerran 17.10.

Jääkiekkolehti

Jääkiekkolehti perehtyy huippujääkiekkoilun maailmaan. Pääasiassa se keskittyy SM-liigaan, mutta käsittelyssä ovat myös NHL, KHL ja maajoukkuekiekko.

Vieremän näyttelyn avajaiset 7.10.

Keisarin aikaan - juhlavuoden näyttely esillä Vieremän kirjastossa 7.10 - 15.11. Avajaiset maanantaina 7.10. klo 12.00, kahvitarjoilu!

Rekisteröidy Edinburghin kirjaston e-palveluihin

Edinburgh Castle

Rekisteröitymällä voit: Ladata englanninkielisiä kirjoja ja äänikirjoja sekä lukea sanoma- ja aikakauslehtiä. Kokoelmasta löytyy myös suomenkielisiä lehtiä. Rekisteröityminen on avoin kaikille Rutakko-kirjastojen asiakkaille. Rekisteröinti on asiakkaille maksutonta.

Omatoimiasiointi Rutakko-kirjastoissa

Useassa Rutakko-kirjastossa on mahdollista asioida omatoimisesti normaaleiden aukioloaikojen ulkopuolella. Kirjastoihin pääsee sisälle kirjautumalla kirjastokortin numerolla sekä PIN-koodilla ja tiloista löytyvät automaatit lainausta ja palautusta varten. Tarkemmat tiedot omatoimikirjastoista sekä niiden aukioloajoista löydät alla olevista linkeistä.

Digituvat Vieremän kirjastolla 27.9. alkaen

Tervetuloa maksuttomiin koulutuksiin, ota oma laite mukaan! Laite voi olla älypuhelin, tabletti, tai kannettava. Saat neuvoja ja opastusta tarvitsemissasi asioissa, esim. oman laitteen käyttö, Internet, sovellukset, sovelluskauppa. Digituvat Vieremän kirjastolla ovat perjantaisin klo 12 - 13.30 27.9. alkaen. Digitupia vetää Laura Ahonen.                                      

 

Lukukoira Kiuruvedellä

Kiuruveden kirjastossa lukukoiravierailut tiistaisin parittomilla viikoilla. Lukukoiratoiminnassa lapsi lukee ääneen ja koira kuuntelee.
Lukukoiralle voi lukea kouluikäiset lapset.

Keitele 140 vuotta- juhlanäyttely

140- vuotiaan Keiteleen kunniaksi Talligalleriassa juhlanäyttely ajalla 2.9.-24.10.

Kulttuurienvälinen sanataidekerho alkaa 22.8.

Mikä on suomen kielen lempisanasi? Mikä sana naurattaa ja saa hyvälle tuulelle? Ruualla ei saa leikkiä, suomen kielellä saa tässä kerhossa! Opitaan samalla toisiltamme erilaisista kulttuureista. Monikulttuurinen kerho 9-15-vuotiaille maahanmuuttajalapsille ja -nuorille Iisalmen kirjastossa 22.8. - 19.12.2019.

Savonetti opastaa Kiuruveden kirjastossa

Kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 11-13 Savonetti vertaisohjaajat auttavat senioreita tietoteknisissä ongelmissa.

Savonetti ry opastaa Iisalmessa

Savonetti ry opastaa tietokoneen käytössä Iisalmen kaupunginkirjastossa tiistaisin klo 9.30-11.00 jälleen syksyllä. Syyskausi alkaa  17.9. ja päättyy 26.11. Tervetuloa!

 

Kirjastojen satutuokiot

Monissa kirjastoissa järjestetään satutuokioita alle kouluikäisille lapsille. Tarkista kirjastojen satutuokioiden ajankohdat tästä ja jos intoa ja mahdollisuuksia riittää, niin käy vaikka kaikissa!

 

 

Pielaveden näyttely

 Leena Mulari : 2 Toista - näyttely Pielaveden kirjastolla 3.-26.9.2019.

Camilla Läckberg: Jääprinsessa

Erica Flack on nuori ruotsalaisten naisten elämänkertoja kirjoittava kirjailija, jonka vanhemmat ovat juuri kuolleet. Hän asuu Tukholmassa, mutta on tällä hetkellä Fjälbackassa lapsuuden kodissaan. Siellä ollessaan hän joutuu keskelle murhatutkimusta löydettyään vanhan lapsuudenystävänsä kuolleena ammeesta.

Iisalmen kirjasto avoinna normaalisti

Iisalmen kaupunginkirjasto on siirtynyt jälleen normaaleihin aukioloaikoihin ja on avoinna maanantaista lauantaihin. Omatoimitila palvelee joka päivä klo 7 - 21.

Sonkajärven ja Sukevan lukupiirit aloittavat 17.9.

Sonkajärvi

Kaikille avoimet lukupiirit aloittavat syyskautensa Sonkajärvellä ja Sukevalla tiistaina 17.9.2019. Tervetuloa mukaan!

Esittele yhdistystäsi kuukauden yhdistysvinkissä

Mitä kaikkea täällä voi tehdä? Kuukauden yhdistysvinkki esittelee seuroja ja yhdistyksiä kerran kuussa Iisalmen kaupunginkirjaston aulassa. Jos olet kiinnostunut esittelemään yhdistyksesi/seurasi toimintaa kirjastossa, ota yhteyttä kirjastonhoitaja Anna-Mari Kettuseen ensisijaisesti sähköpostitse anna-mari.kettunen(ät)iisalmi.fi.

 

Pielaveden näyttely

VUOSIVIRTAA Pikema 40 vuotta Juhlanäyttely Pielaveden kirjastossa 2.7. - 30.7.2019.

Rylander, Chris: Gregin legenda

Greg Belmont on tavallinen poika, jolla on paras mahdollinen kaveri (okei, vain yksi kaveri) ja aika siisti isä (joka pitää outoa ekokauppaa).

Mervi Heikkilä: Revonpuro

Päähenkilö Pöllö on tyttö joka asuu sokean äitinsä kanssa erillään kylästä, ja viihtyy metsässä kesyn korpin, Närhäkän sekä Tuliturkki-ketun ja sen poikasten touhuja seuraillen. Eräänä päivänä Pöllö törmää kahteen poikaan, Hiiskuun ja Matrukseen, joiden kanssa hän lähtee ottamaan selvää vuoren takana rakennettavasta Kultamyllystä, joka tulisi jauhamaan Luurannan kartanolle puhdasta kultaa.

Kynäote - luovan kirjoittamisen kurssi nuorille

Etsitkö omaa kirjoittajan ääntäsi ja haluatko oppia lisää tekstien kirjoittamisesta? Ilmoittaudu luovan kirjoittamisen ryhmään mukaan!

Viddla-elokuvapalvelu käytössä

Rutakko-kirjastoissa on otettu käyttöön Viddla-elokuvapalvelu. Sen kautta voi lainata elokuvia suoratoistettavaksi omaan päätelaitteeseen. Palvelu on käytettävissä osoitteessa: https://viddla.fi/. Viddlaa käytetään selaimessa ja elokuvien toistamiseen suositellaan Chrome-selainta. Tarkempaa tietoa Viddlan yhteensopivuudesta eri päätelaitteiden välillä löydät tästä linkistä: https://viddla.fi/info/25.

Rutakko-kirjastojen rekisteriselosteet

Katso täältä Rutakko-kirjastojen ajantasaiset rekisteriselosteet.

Jill Santopolo: Valo jonka kadotimme

“Jotkut suhteet tuntuvat metsäpalolta - ne ovat väkeviä ja vastustamattomia ja uljaita ja vaarallisia, ja ne voivat polttaa elävältä ennen kuin edes tajuaa että on joutunut niiden kynsiin. Ja toiset suhteet tuntuvat takkatulelta - ne ovat  vakaita ja pysyviä ja mukavia ja ravitsevia”.

Iisalmen kirjaston omatoimitila aloittaa 18.4.

Iisalmen kaupunginkirjaston omatoimitilana toimiva lehtisali on avoinna laajennetuin aukioloajoin joka päivä klo 7–21 torstaista 18.4. alkaen. Omatoimitila on avoinna silloinkin, kun muu kirjasto on kiinni. Tilasta löytyvät sanoma- ja aikakauslehdet, noudettavat varaukset sekä muuta lainattavaa aineistoa. Omatoimitilaan kirjaudutaan kirjastokortilla ja pin-koodilla, jonka saa kirjaston asiakaspalvelusta. Lue lisäohjeita omatoimitilan käyttöön täältä.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Elokuvien suoratoistopalvelu

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
_


Anna palautetta