Hyppää sisältöön

Leo Puurusen kirjan julkistamistilaisuus

Kotiseutuneuvos Leo Puurusen uusimman teoksen julkistamistilaisuus Lapinlahden pääkirjastossa 17.12.2019 klo 17.30 alkaen. Tervetuloa!

Kiuruveden näyttely

Joulukuun ajan kirjaston aulassa ihana Joulupukin paja.

Jouluinen leffakampanja

Joulun seutuna saapi katsella tuplasti Viddlan elokuvia nimittäin Rutakko-kirjastojen  leffakampanja on voimassa joulukuun loppuun asti. Viddla-palvelussa voi siis lainata kahdeksan (8) elokuvaa ajalla 6.12.–31.12. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin. Elokuvat löydät osoitteesta www.viddla.fi.Lapinlahden näyttely

Taidemaalari Pauli Martikaisen näyttely Lapinlahden pääkirjaston näyttelytila Aniarassa 16.12.2019 - 1.2.2020. Tervetuloa!

Pielaveden näyttely

3.12.-30.12.2019 Erkki Rytkönen: Puusta sekaisin -näyttely Pielaveden kirjastolla.

Kirjailija Elina Komulaisen satutunti

Kirjailija Elina Komulaisen satutunti Satuja lumiukko Okko Ilmosesta Lapinlahden pääkirjastossa 7.1.2020 klo 17.30 alkaen. Tervetuloa!

Bamse

Bamse-lehdessä seikkailee maailman vahvin ja kiltein nalle. Tarinoissa maailman vahvin nalle saa voimansa isoäidin jymyhunajasta, jonka voimin Nalle ja ystävät päättyvät jokaisessa numerossa yhdessä jännittäviin seikkailuihin. Bamsen tarinoissa tapaat maailman vahvimman nallen, keksijä Kilpisen laitteineen, Pomppi-kanin, Nallen perheen, lemmikkimehiläisen Surren sekä Nallen viholliset Kasimir Ketun ja Murri-Murrin.

Sarjakuvalehden päähahmo Nalle ei ole maailman vahvin Nalle, vaan myös maailman kiltein ja reippain Nalle. Nallen suusta kuullaan usein "kukaan ei tule paremmaksi lyömällä".

Lehti ilmestyy 16 kertaa vuodessa ja lehden vuosikerta sisältää 4 tuplanumeroa.

Kotilääkäri

Kotilääkäri on itsestään ja lähimmäisistään huolehtivan naisen hyvinvointi- ja terveyslehti. Yli 120-vuotias Kotilääkäri arvostaa arkea, mutta kannustaa rikkomaan tuttuja rajoja. Kotilääkärissä pääosassa on asiantunteva terveysartikkeli. Lisäksi aiheina ovat mielen ja psyyken asiat, työelämän ilot ja surut, kauneus, liikunta, ruoka ja ravitsemus, ekologisuus sekä itsehoito. Lehdessä on luotettavaa hyötytietoa ja suomalaisen naisen terveelliseen arkeen räätälöityjä hemmotteluvinkkejä. Kotilääkäri ilmestyy 11 kertaa vuodessa.

 

Varpaisjärven näyttely

Varpaisjärven kirjaston joulunäyttely on esillä kirjaston näyttelytilassa 25.11. - 20.12.2019 asiakaspalveluaikoina. Tervetuloa joulun tunnelmaan!

Lapinlahden näyttely

Portaanpään opiston VÄRI-NÄÄ peruskurssi 18:n taidenäyttely Lapinlahden kirjaston näyttelytila Aniarassa 18.11. - 12.12.2019. Tervetuloa!

Uusia toimintoja Biblio-palvelussa

Biblio

Biblion e-kirjoja voi nyt lukea myös suoraan selaimessa. Lisäksi palveluun on tullut mahdollisuus palauttaa laina ennen eräpäivää. Lainat kuitenkin palautuvat edelleen automaattisesti, joten ominaisuutta ei ole pakko käyttää. Löydät Biblion osoitteesta: rutakko.bibliolibrary.fi. Kirjautumista varten tarvitset kirjastokortin numeron ja siihen liitetyn PIN-koodin.

Griffiths, Andy: Maailman paras puumaja

”Hei, nimeni on Andy. Tämä on kaverini Terry. Me asumme puussa. Tai kun sanon ”puussa” tarkoitan puumajaa. Ja kun sanon ”puumaja”, en tarkoita mitä hyvänsä röttelöä – tarkoitan 13-kerroksista puumajaa! Mitä siis vielä odotatte? Tulkaa ylös käymään!”

Portaikkonäyttely Iisalmen kirjastossa

Näyttelyssä on esillä marras-joulukuussa Leena Mularin taidetta. Tervetuloa!

Pielaveden näyttely

Hevosten valtakunta - Irina Pakaraisen näyttely Pielaveden kirjastolla 5.11.2019-29.11.2019.

Pielaveden näyttely

Luonto lähellä - Saara Lukkarisen luontoaiheinen valokuvanäyttely Pielaveden kirjastolla 16.10.-31.10.2019.

Rekisteröidy Edinburghin kirjaston e-palveluihin

Edinburgh Castle

Rekisteröitymällä voit: Ladata englanninkielisiä kirjoja ja äänikirjoja sekä lukea sanoma- ja aikakauslehtiä. Kokoelmasta löytyy myös suomenkielisiä lehtiä. Rekisteröityminen on avoin kaikille Rutakko-kirjastojen asiakkaille. Rekisteröinti on asiakkaille maksutonta.

Omatoimiasiointi Rutakko-kirjastoissa

Useassa Rutakko-kirjastossa on mahdollista asioida omatoimisesti normaaleiden aukioloaikojen ulkopuolella. Kirjastoihin pääsee sisälle kirjautumalla kirjastokortin numerolla sekä PIN-koodilla ja tiloista löytyvät automaatit lainausta ja palautusta varten. Tarkemmat tiedot omatoimikirjastoista sekä niiden aukioloajoista löydät alla olevista linkeistä.

Digituvat Vieremän kirjastolla 27.9. alkaen

Tervetuloa maksuttomiin koulutuksiin, ota oma laite mukaan! Laite voi olla älypuhelin, tabletti, tai kannettava. Saat neuvoja ja opastusta tarvitsemissasi asioissa, esim. oman laitteen käyttö, Internet, sovellukset, sovelluskauppa. Digituvat Vieremän kirjastolla ovat perjantaisin klo 12 - 13.30 27.9. alkaen. Digitupia vetää Laura Ahonen.                                      

 

Lukukoira Kiuruvedellä

Kiuruveden kirjastossa lukukoiravierailut tiistaisin parittomilla viikoilla. Lukukoiratoiminnassa lapsi lukee ääneen ja koira kuuntelee.
Lukukoiralle voi lukea kouluikäiset lapset.

Kulttuurienvälinen sanataidekerho alkaa 22.8.

Mikä on suomen kielen lempisanasi? Mikä sana naurattaa ja saa hyvälle tuulelle? Ruualla ei saa leikkiä, suomen kielellä saa tässä kerhossa! Opitaan samalla toisiltamme erilaisista kulttuureista. Monikulttuurinen kerho 9-15-vuotiaille maahanmuuttajalapsille ja -nuorille Iisalmen kirjastossa 22.8. - 19.12.2019.

Kirjastojen satutuokiot

Monissa kirjastoissa järjestetään satutuokioita alle kouluikäisille lapsille. Tarkista kirjastojen satutuokioiden ajankohdat tästä ja jos intoa ja mahdollisuuksia riittää, niin käy vaikka kaikissa!

 

 

Iisalmen kirjasto avoinna normaalisti

Iisalmen kaupunginkirjasto on siirtynyt jälleen normaaleihin aukioloaikoihin ja on avoinna maanantaista lauantaihin. Omatoimitila palvelee joka päivä klo 7 - 21.

Sonkajärven ja Sukevan lukupiirit aloittavat 17.9.

Sonkajärvi

Kaikille avoimet lukupiirit aloittavat syyskautensa Sonkajärvellä ja Sukevalla tiistaina 17.9.2019. Tervetuloa mukaan!

Esittele yhdistystäsi kuukauden yhdistysvinkissä

Mitä kaikkea täällä voi tehdä? Kuukauden yhdistysvinkki esittelee seuroja ja yhdistyksiä kerran kuussa Iisalmen kaupunginkirjaston aulassa. Jos olet kiinnostunut esittelemään yhdistyksesi/seurasi toimintaa kirjastossa, ota yhteyttä kirjastonhoitaja Anna-Mari Kettuseen ensisijaisesti sähköpostitse anna-mari.kettunen(ät)iisalmi.fi.

 

Mervi Heikkilä: Revonpuro

Päähenkilö Pöllö on tyttö joka asuu sokean äitinsä kanssa erillään kylästä, ja viihtyy metsässä kesyn korpin, Närhäkän sekä Tuliturkki-ketun ja sen poikasten touhuja seuraillen. Eräänä päivänä Pöllö törmää kahteen poikaan, Hiiskuun ja Matrukseen, joiden kanssa hän lähtee ottamaan selvää vuoren takana rakennettavasta Kultamyllystä, joka tulisi jauhamaan Luurannan kartanolle puhdasta kultaa.

Kynäote - luovan kirjoittamisen kurssi nuorille

Etsitkö omaa kirjoittajan ääntäsi ja haluatko oppia lisää tekstien kirjoittamisesta? Ilmoittaudu luovan kirjoittamisen ryhmään mukaan!

Viddla-elokuvapalvelu käytössä

Rutakko-kirjastoissa on otettu käyttöön Viddla-elokuvapalvelu. Sen kautta voi lainata elokuvia suoratoistettavaksi omaan päätelaitteeseen. Palvelu on käytettävissä osoitteessa: https://viddla.fi/. Viddlaa käytetään selaimessa ja elokuvien toistamiseen suositellaan Chrome-selainta. Tarkempaa tietoa Viddlan yhteensopivuudesta eri päätelaitteiden välillä löydät tästä linkistä: https://viddla.fi/info/25.

Rutakko-kirjastojen rekisteriselosteet

Katso täältä Rutakko-kirjastojen ajantasaiset rekisteriselosteet.

Jill Santopolo: Valo jonka kadotimme

“Jotkut suhteet tuntuvat metsäpalolta - ne ovat väkeviä ja vastustamattomia ja uljaita ja vaarallisia, ja ne voivat polttaa elävältä ennen kuin edes tajuaa että on joutunut niiden kynsiin. Ja toiset suhteet tuntuvat takkatulelta - ne ovat  vakaita ja pysyviä ja mukavia ja ravitsevia”.

Iisalmen kirjaston omatoimitila aloittaa 18.4.

Iisalmen kaupunginkirjaston omatoimitilana toimiva lehtisali on avoinna laajennetuin aukioloajoin joka päivä klo 7–21 torstaista 18.4. alkaen. Omatoimitila on avoinna silloinkin, kun muu kirjasto on kiinni. Tilasta löytyvät sanoma- ja aikakauslehdet, noudettavat varaukset sekä muuta lainattavaa aineistoa. Omatoimitilaan kirjaudutaan kirjastokortilla ja pin-koodilla, jonka saa kirjaston asiakaspalvelusta. Lue lisäohjeita omatoimitilan käyttöön täältä.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Elokuvien suoratoistopalvelu

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
_


Anna palautetta