Katso tästä Iisalmen kaupunginkirjaston muutokset laina-ajoissa ja maksuissa.

Sininen ja valkoinen - Suomi 100 v -näyttely 4. - 15.12.2017

Tarja Lanun taidenäyttely 5. - 30.12.2017

Joulukuun ajan Kiuruveden käsityökeskuksen näyttely.

Hege tuijotti seitsemää opettajan kuvaa tietokoneensa ruudulla. Yksi heistä oli tappanut Teemun, mutta kuka?

Uutuuskuvakirja kertoo hauskasti ja huumoripitoisesti monen vanhemman ikuisuusongelmasta: lasten uloslähdöstä ja pukemisesta.

Inga on 9-vuotias sotaorpo, jota toiset lapset kiusaavat koulussa nimitellen Nilkku-Inkuksi.

Cloth Paper Scissors on käsityölehti, jossa on ohjeita niin aloittelijoille kuin kokeneillekin käsityön ja askartelun taitajille.

MTK-Pielavesi 100 Näyttely 2.11. - 29.11.17 kirjastolla. Näyttely avoinna kirjaston asiakaspalveluaukioloaikoina ma-ti klo 10 - 19 ja ke-pe klo 10 - 16.

He kuuluvat yhteen, he ovat hyvä pari. He ovat onnellisia, sen näkee. He ovat juuri sitä, mitä minäkin joskus olin, he ovat minä ja Tom viisi vuotta sitten. He ovat kaikkea sitä, minkä minä olen menettänyt, he ovat kaikkea sitä, mitä minä haluaisin olla.

Portaikkonäyttelyssä Iisalmen kaupunginkirjastossa esillä marras-tammikuussa Vera Väyrysen öljyvärimaalauksia.

Maijala

Maijalan teos on jännittävä, suorastaan trillerimäinen kuvaus siitä, kuinka suomalaiset taiteilijat, kirjailijat ja toimittajat nousivat vastustamaan ensimmäisen sortokauden venäläistämistoimia.

"Kysymyksessä on tarina perheestä ja maatilasta, mutta myös ihmisistä, jotka nykymaailmassa helpolla unohtuvat. Kertomus siitä, että meidän on syytä avata silmämme ja nähdä keskellämme myös unohdetut - ihmiset joiden elämä on usein erittäin perinteistä ja juuriltaan kiinni kaukaisessa menneisyydessä."

Taideseura PIKEMAn näyttely AIKOJEN TAKAA Pielaveden kirjastossa 3.-30.10.2017.

Jeltyševit kertoo tarinan Venäjän maaseudusta ja tavallisten ihmisten arkielämän kariutumisesta.

Monissa kirjastoissa järjestetään satutuokioita alle kouluikäisille lapsille. Tarkista kirjastojen satutuokioiden ajankohdat tästä ja jos intoa ja mahdollisuuksia riittää, niin käy vaikka kaikissa!

Lucien on ollut pitkään sairaana. Hän ei kykene menemään kouluun ja jaksaa vain nukkua ja lukea. Eräänä päivänä isä tuo Lucienille vanhan kauniin muistikirjan, jonka kertoo olevan Venetsiasta. Lucien nukahtaa ja herää Venetsiaa muistuttavassa Bellezzassa, jossa on juuri karnevaalipäivä. Siellä Lucien ei ole sairas tai väsynyt. Hän saa tietää olevansa stravagantti ja matkustaneensa talismaanin avulla Taliaan, toiseen maailmaan.

“Pitkän yrittämisen ja hormonihoitojen jälkeen Sannan piti vihdoin jäädä äitiyslomalle. Kaikki tiesivät yrittämisestä, kaikki tiesivät raskaudesta. Kaikki odottivat. Nyt ystävät saivatkin tekstiviestin: “Leo on kuollut kohtuun. Mitään erityistä ei tapahtunut, yhtäkkiä oli vain hiljaista. Meillä suuri suru.”

Itseoppinut köyhä intialainen matematiikkanero Srinivasa Ramanujan sai vuonna 1913 kutsun Cambridgen Trinity Collegeen. Siitä käynnistyy Ramanujan huikea matka kansainvälisiin matemaatikkopiireihin. Elokuva perustuu tositapahtumiin.

Runohetki-kiertueella Leila Närhi-Murtorinne lausuu ja Leena Mulari piirtää lasten runoja sadan vuoden ajalta.

Näyttelyssä on esillä elo-lokakuussa M. Lokkisen maalauksia.

Quentin Tarantinon tuntijoille tämä on tietysti must. Ja westernin harrastajille Hateful Eight tarjoaa ehkä vähän erilaisen näkökulman genren ominaisuuksiin.

Vieläköhän Beethovenin pianosonaateista saa jotain uutta irti. Konserttipianisti Paavali Jumppasen kaikki 32 sonaattia käsittävä kokonaislevytys on valmis. Nämä viisi tupla-cd-äänitettä kuuluvat myös Iisalmen kirjaston kokoelmiin.

Artistikollektiivi tulkitsee Bob Dylanin aikanaan käyttämättä jääneitä tekstejä. Tuottajana on häärinyt T Bone Burnett.

Vibrafonisti Panu Savolainen on laittanut Toivo Kärjen ikivihreitä sävellyksiä uuteen uskoon. Kärki kuulostaa jazzmuusikoitten käsissä Jazzilta. Isolla Jiillä. Levy sisältää myös kappaleita, joita ei ole aiemmin levytetty. Toivo-trio on: Panu Savolainen, vibrafoni; Teemu Viinikainen, kitara; Jori Huhtala, kontrabasso.

Ile Kallio, tuo Hurriganesin perustajajäsen on kasannut ympärilleen yhtyeen, joka kantaa nimeä Ile Kallio Big Rock Band.

Endless Forms Most Beautiful on suomalaisen sinfonisen metalliyhtyeen Nightwishin 8. studioalbumi

Ina Forsman muistetaan myös Idols-laulukilpailuista. Hän esitti jo tuolloin seitsemäntoistavuotiaana blues- ja soulvetoisia kappaleita, jotka eivät populaarikisoissa olleet kovinkaan suuria menestyksiä. Tällä Inan debyyttilevyllä taitava ja omaääninen soulleidi operoi täsmälleen omalla vahvuusalueellaan.

John Scofield on ryhtynyt countrypuuhiin. Kysehän on siis pitkän linjan fuusiojazzlegendasta, kitaristista, joka on toiminut innoittajana ja ylittämättömänä tyyliniekkana nuoremmille soittajille jo vuosikymmeniä.

Black Mask tappaa poliisikomentaja Loebin ja pakenee Blackgaten vankilasta jouluaattona. Batman taistelee Killer Crocia vastaan ja saa tietää, että tämä on ensimmäinen kahdeksasta maailman tappavimmista salamurhaajista, joille on luvattu suuri palkkio Batmanin pään tuomisesta Black Maskille.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Ulkomaiset aikakauslehdetUlkomaiset aikakauslehdet

RBdigital-lehtipalvelun pikaohje