Hyppää sisältöön

Iisalmen kirjasto avoinna normaalisti

Iisalmen kaupunginkirjasto on siirtynyt jälleen normaaleihin aukioloaikoihin ja on avoinna maanantaista lauantaihin. Omatoimitila palvelee joka päivä klo 7 - 21.

Sonkajärven ja Sukevan lukupiirit aloittavat 17.9.

Sonkajärvi

Kaikille avoimet lukupiirit aloittavat syyskautensa Sonkajärvellä ja Sukevalla tiistaina 17.9.2019. Tervetuloa mukaan!

Kirjastojen satutuokiot

Monissa kirjastoissa järjestetään satutuokioita alle kouluikäisille lapsille. Tarkista kirjastojen satutuokioiden ajankohdat tästä ja jos intoa ja mahdollisuuksia riittää, niin käy vaikka kaikissa!

 

 

Kulttuurienvälinen sanataidekerho alkaa 22.8.

Mikä on suomen kielen lempisanasi? Mikä sana naurattaa ja saa hyvälle tuulelle? Ruualla ei saa leikkiä, suomen kielellä saa tässä kerhossa! Opitaan samalla toisiltamme erilaisista kulttuureista. Monikulttuurinen kerho 9-15-vuotiaille maahanmuuttajalapsille ja -nuorille Iisalmen kirjastossa 22.8. - 19.12.2019.

Esittele yhdistystäsi kuukauden yhdistysvinkissä

Mitä kaikkea täällä voi tehdä? Kuukauden yhdistysvinkki esittelee seuroja ja yhdistyksiä kerran kuussa Iisalmen kaupunginkirjaston aulassa. Jos olet kiinnostunut esittelemään yhdistyksesi/seurasi toimintaa kirjastossa, ota yhteyttä kirjastonhoitaja Anna-Mari Kettuseen ensisijaisesti sähköpostitse anna-mari.kettunen(ät)iisalmi.fi.

 

Viva

Viva on hyödyllinen, innostava ja syvällinen lehti eläkeläisille ja aikuisille.

Vieremän näyttely

Juha Ryytyn runoja ja taidetta esillä kirjastossa 5.8. - 30.8.2019.

Pielaveden näyttely

Zoja Lebedeva : Udmurtia - maailmojen kohtaaminen -näyttely Pielaveden kirjastossa.

Kiuruveden näyttely

Unto Tikkasen puutyönäyttely elokuun ajan.

 

Pielaveden näyttely

VUOSIVIRTAA Pikema 40 vuotta Juhlanäyttely Pielaveden kirjastossa 2.7. - 30.7.2019.

Rylander, Chris: Gregin legenda

Greg Belmont on tavallinen poika, jolla on paras mahdollinen kaveri (okei, vain yksi kaveri) ja aika siisti isä (joka pitää outoa ekokauppaa).

Mervi Heikkilä: Revonpuro

Päähenkilö Pöllö on tyttö joka asuu sokean äitinsä kanssa erillään kylästä, ja viihtyy metsässä kesyn korpin, Närhäkän sekä Tuliturkki-ketun ja sen poikasten touhuja seuraillen. Eräänä päivänä Pöllö törmää kahteen poikaan, Hiiskuun ja Matrukseen, joiden kanssa hän lähtee ottamaan selvää vuoren takana rakennettavasta Kultamyllystä, joka tulisi jauhamaan Luurannan kartanolle puhdasta kultaa.

Lukukoira Kiuruvedellä

Kiuruveden kirjastossa lukukoiravierailut tiistaisin parittomilla viikoilla 13.8. alkaen. Lukukoiratoiminnassa lapsi lukee ääneen ja koira kuuntelee.
Lukukoiralle voi lukea kouluikäiset lapset.

Jakob Wegelius: Merten gorilla

Merten gorilla on vanhan ajan seikkailuromaani, joka kuljettaa lukijansa seikkailusta toiseen viehättävän päähenkilön, koneenkäyttäjä Sally Jonesin matkassa. Sujuva ja soljuva tarina on hurmannut kokemukseni mukaan lukijansa iästä riippumatta. Seikkailu vie mennessään niin 9-vuotiaan kuin 80-kymppisen lukijan, ja tätä kirjaa voikin suositella hyvän tarinan ystäville iästä riippumatta.

Pielaveden näyttely

Hiljaista iloa : akvarelleja, Brita Pystysen näyttely Pielaveden kirjastolla 3.-27.6.2019.

Kynäote - luovan kirjoittamisen kurssi nuorille

Etsitkö omaa kirjoittajan ääntäsi ja haluatko oppia lisää tekstien kirjoittamisesta? Ilmoittaudu luovan kirjoittamisen ryhmään mukaan!

Kesälukuhaaste Iisalmen kirjastossa

Än-yy-tee nyt kaikki lukemaan! Iisalmen kaupunginkirjaston Lukukuntoon 2019 -kesälukuhaaste haastaa kaiken ikäiset lukemaan. Hae oma lukupassisi Iisalmen kaupunginkirjastosta tai kirjastoauto Pokkarista!

Viddla-elokuvapalvelu käytössä

Rutakko-kirjastoissa on otettu käyttöön Viddla-elokuvapalvelu. Sen kautta voi lainata elokuvia suoratoistettavaksi omaan päätelaitteeseen. Palvelu on käytettävissä osoitteessa: https://viddla.fi/. Viddlaa käytetään selaimessa ja elokuvien toistamiseen suositellaan Chrome-selainta. Tarkempaa tietoa Viddlan yhteensopivuudesta eri päätelaitteiden välillä löydät tästä linkistä: https://viddla.fi/info/25.

Rutakko-kirjastojen rekisteriselosteet

Katso täältä Rutakko-kirjastojen ajantasaiset rekisteriselosteet.

Jill Santopolo: Valo jonka kadotimme

“Jotkut suhteet tuntuvat metsäpalolta - ne ovat väkeviä ja vastustamattomia ja uljaita ja vaarallisia, ja ne voivat polttaa elävältä ennen kuin edes tajuaa että on joutunut niiden kynsiin. Ja toiset suhteet tuntuvat takkatulelta - ne ovat  vakaita ja pysyviä ja mukavia ja ravitsevia”.

Iisalmen kirjaston omatoimitila aloittaa 18.4.

Iisalmen kaupunginkirjaston omatoimitilana toimiva lehtisali on avoinna laajennetuin aukioloajoin joka päivä klo 7–21 torstaista 18.4. alkaen. Omatoimitila on avoinna silloinkin, kun muu kirjasto on kiinni. Tilasta löytyvät sanoma- ja aikakauslehdet, noudettavat varaukset sekä muuta lainattavaa aineistoa. Omatoimitilaan kirjaudutaan kirjastokortilla ja pin-koodilla, jonka saa kirjaston asiakaspalvelusta. Lue lisäohjeita omatoimitilan käyttöön täältä.

Biblio-palvelu avattu Rutakko-kirjastoissa

Biblio

Rutakko-kirjastoissa on otettu käyttöön e-kirja- ja e-äänikirjapalvelu Biblio. Se korvaa aikaisemmin käytössä olleen Ellibs-palvelun. Voit kirjautua palveluun osoitteessa rutakko.bibliolibrary.fi. Kirjautumisessa käytetään kirjastokortin numeroa ja PIN-koodia.

Eleanor Herman: Kuninkaiden rakastajattaret

Millaiseksi ajatellaan rakastajattaret? Kauniita ja kiihkeitä naisia, joilla on valta kietoa hallitsija pikkusormensa ympärille ja jotka tarjoavat Hänen
Korkeudelleen uusia, mielenkiintoisia asioita lakanoiden välissä, joihin ei
kylmä kuningatar ikinä ryhtyisi edes villeimmissä unissaan. Suurimmaksi osaksi taitaa olla näin, mutta löytyy myös päinvastaisia tapauksia.

Blogi Päivänpolttavat-juttutuvasta Iisalmessa

Iisalmen kaupunginkirjaston Päivänpolttavat-juttutupa kokoontuu jälleen ke 13.3. klo 9 monitoimitila Laineessa kirjaston yläkerrassa. Juttutupaan voi tutustua oheisesta Päivänpolttavien vetäjän Jorma Tikkasen kirjoittamasta blogikirjoituksesta.

Sanataidekerho Tarinatiikerit lopettaa

Sanataidekerho Tarinatiikerit lopettaa toimintansa.

Lea Tajakka: Both sides – Botti siidut

”Ajan nopeutuminen johtuu varmasti siitä, että vanhenevan
ihmisen aikakin rypistyy.
Oma henkilökohtainen aika syntyy, kun synnytään.”

Marko Annala: Värityskirja

Annalan esikoisromaani näyttää, miten vaikeista kokemuksista voi ammentaa kauniin kirjan.

 

Omatoimikirjasto käytettävissä Sonkajärvellä

sonkajärven kirjasto

Sonkajärven kirjastoa on nyt mahdollista käyttää asiakaspalveluaikojen ulkopuolella omatoimisesti päivittäin klo 7–21 välisenä aikana. Omatoimikirjasto on käytössä myös viikonloppuisin.

Antti Heikkinen: Kehveli

Kehveli syntyy pappisperheen kuopuksena, ja hänestä kasvaa rohkea ja sanavalmis eläjä. Nimen Kehveli hän saa jo varhain isommilta sisaruksiltaan. Sankarivainaja, käpykaartilainen, Kehvelillä on monta elämää. Heikkinen punoo uskomattomia sattumuksia tarinaansa. Kerronta on sujuvaa, murre aitoa ja elävää.

Hai, Magdalena: Kurnivamahainen kissa

"Voi kissa. Olet antanut kurnivan vatsasi päättää elämäsi suunnan, etkä ole missään vaiheessa pysähtynyt miettimään, onko se, mitä teet, oikein."

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Elokuvien suoratoistopalvelu

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
_


Anna palautetta