Hyppää sisältöön

Vieremän näyttely

Outi Onttinen - Sanna Svensk

Ilo Elää!  Kahden naisen värikäs kiitos elämälle ja ystävyydelle. Näyttely Vieremän kirjastossa 3. 8. - 30.8.2018.

Varpaisjärven näyttely

9XT

Varpaisjärven yläkoululaisten taideryhmän projekti

Varpaisjärven kirjaston näyttelytila 8. - 30.8.2018

 

Lapinlahden näyttely

VÄRI-NÄÄ 10 VUOTTA

Portaanpään kristillinen opisto

Aniara 12.8. - 8.9.2018

 

Sanataidekerho Tarinatiikerit - ilmoittaudu!

Tarinatiikerit vinkkaavat ja kynäilevät syksyllä 2018 Iisalmen ja Lapinlahden kirjastoissa. Ilmoittaudu mukaan 1.8.-31.8.!

Kirjastojen satutuokiot alkavat

Monissa kirjastoissa järjestetään satutuokioita alle kouluikäisille lapsille. Tarkista kirjastojen satutuokioiden ajankohdat tästä ja jos intoa ja mahdollisuuksia riittää, niin käy vaikka kaikissa!

 

 

Keiteleen kirjasto: Talligalleria

Dear diary-taidenäyttely

Talligalleriassa on esillä 6.-30.8.2019 Veera Roivaisen taidetta.

 

Pielaveden näyttely

Kuin kukka aurinkoon päin -PIKEMA ry:n taidenäyttely 1.8. - 29.8.2018 Pielaveden kirjastossa. Näyttely avoinna kirjaston asiakaspalveluaukioloaikoina Ma-Ti 10-18 ja Ke-Pe 10-16.

Portaikkonäyttely Iisalmen kirjastossa

Näyttelyssä on esillä elo-lokakuussa Emma Laitisen maalauksia. Tervetuloa!

Sähköpostiviestien ongelmat ratkaistu

Rutakko-kirjastojen kirjastojärjestelmän lähettämät sähköpostit tulevat jälleen perille Microsoftin ylläpitämissä sähköpostipalveluissa. Viestit ohjautuvat kuitenkin suurella todennäköisyydellä roskapostikansioon, joten käyttäjien on itse määriteltävä ne ei-roskapostiksi. Kirjastojen lähettämät automaattiset viestit tulevat osoitteesta noreply@<kunnan / toimipisteen nimi>.fi. Osoitteet ovat käytössä ainoastaan viestien lähettämistä varten, eikä niihin voi vastata. Kirjastojen asiakaspalveluiden sähköpostiosoitteet löydät verkkokirjaston Kirjastot-osiosta.

Kodin Kuvalehti

Kodin Kuvalehti on yksi Suomen suurimmista naistenlehdistä ja ilmestyy 24 kertaa vuodessa.

Lukukoira Kiuruvedellä

Kiuruveden kirjastossa lukukoiravierailut jatkuvat elokuussa. Lukukoiratoiminnassa lapsi lukee ääneen ja koira kuuntelee.
Lukukoiralle voi lukea kouluikäiset lapset.

Kiuruveden näyttely

Käsitöitä kahvipusseista ja papereista heinä-  ja elokuun ajan.

Tommi Kovanen: Kuolemanlaakso

”Kun olin tullut tajuihini, olin kuulemma hapuillut sekavana katkenneiden hampaitteni perään, jotka lojuivat jäällä. Tuomareiden päätöksestä Huhtala ajettiin ulos. Jää puhdistettiin verestä ja peli sai lopulta jatkua – ilman meitä kahta.”

Kuolemanlaakso –kirja kertoo Tommi Kovasesta, entisestä Rauman lukon puolustajasta. Hänen elämänsä mullistuu tammikuussa 2013. Luvassa piti olla ihan tavallinen peli Bluesia vastaan, mutta toisin kävi.

Marie Bengts: Murha maalaisidyllissä

Kesä ja dekkarit kuuluvat yhteen, ja  Murha maalaisidyllissä on mitä mainioin kesädekkari. Tapahtumat  sijoittuvat viehättävään mutta salaisuuksia vilisevään smoolantilaiseen pikkukylään 1950-luvulle. Murhamysteerin päähenkilö, tukholmalainen ompelijatar Hannah  Lönn saapuu kylään auttamaan jalkavaivaa potevaa Lilly-tätiään.Varastoremontti aiheuttaa muutoksia Iisalmessa

Varastoremontin vuoksi Iisalmen kaupunginkirjaston varastoaineisto ei ole lainattavissa eikä varattavissa ajalla 16.7. - 31.10. Jos haluamaasi meillä varastossa olevaa aineistoa ei löydy muualta Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakon kirjastoista, voit tehdä maksutta kaukolainapyynnön. Normaalisti kyseinen kaukolainaus maksaa 2 euroa.

Strout, Elisabeth: Nimeni on Lucy Barton

Elisabeth Strout on vuonna 1956 syntynyt yhdysvaltalainen kirjailija. Hän on kirjoittanut useita romaaneja tai novelleja kuten Olive Kitteridge, josta hän on saanut Pulitzer-palkinnon. Teos Nimeni on Lucy Barton ilmestyi suomeksi vuonna 2018 Keltainen kirjasto-sarjassa. Mutta tämä on minun tarinani. Tämä tässä. Ja minun nimeni on Lucy Barton.

Omatoimikirjasto käytössä Sukevalla

Omatoimikirjasto on otettu käyttöön Sukevalla. Sukevan kirjastoa on nyt mahdollista käyttää omatoimisesti päivittäin klo 7–21 välisenä aikana. Omatoimikirjaston käyttöön asiakas tarvitsee oman kirjastokortin ja siihen kuuluvan PIN-koodin, jotka molemmat saa tarvittaessa mistä tahansa Rutakko-kirjastoverkon kirjastosta.

Rutakko-kirjastojen rekisteriselosteet

Katso täältä Rutakko-kirjastojen ajantasaiset rekisteriselosteet.

Teemu Saarinen: Mummoni on pankkirosvo

"Hyvät Tutteli, Simo ja Touko,
minä olen karannut. Kiitos, että sain asua luonanne, mutta nyt se on loppu. En suostu lähtemään vanhainkotiin. Niin, niin, minä kuulin keskustelunne. Olkoon vain muistini kuinka huono, mutta vaivaistaloon en lähde kitumaan. Minä lähden maailmalle. Suuret seikkailut odottavat! Seuratkaa tiedotusvälineitä.

Kaikkea hyvää, Mummo PS. Otin auton. Sori."

Cecilia Ahern: Viallinen

"Viallinen on samastuttava ja rohkaiseva Young Adult -romaani valinnoista ja vallankäytöstä sekä oikeasta ja väärästä. Se sijoittuu maailmaan, jossa täydellisyys on ylemmyyttä ja virheistä rangaistaan. Ja jossa eräs nuori nainen uskaltaa ottaa kantaa, vaikka se voi viedä häneltä kaiken."

Kalle Veirto: Kyläkaukalon lupaus

"Painakaa nimi mieleen, tulette vielä kuulemaan hänestä: Jonne Susi. Ysiluokkalainen tulee kaukaa pohjoisesta ja aikoo valloittaa etelän kaukalot. Töitä on tehty sitä varten monta vuotta, luistelu sujuu ja lämäri lähtee kovaa."

Esittele yhdistystäsi Iisalmen kirjastossa

Mitä kaikkea täällä voikaan tehdä? Mitä kaikkea täällä voi tehdä? Kuukauden yhdistysvinkki esittelee Iisalmen seudun seuroja ja yhdistyksiä kerran kuussa Iisalmen kaupunginkirjaston aulassa.  Jos olet kiinnostunut esittelemään yhdistyksesi/seurasi toimintaa kirjastossa, ota yhteyttä kirjastonhoitaja Anna-Mari Kettuseen ensisijaisesti sähköpostitse anna-mari.kettunen(ät)iisalmi.fi.

Gail Honeyman: Eleanorille kuuluu ihan hyvää

”Olen oikeastaan hyvin onnekas.”

Pielaveden näyttely

Kiehinen Lasi- ja Keramiikka näyttely 4.-27.6. Susanna Hotarin, Susanna Tyrväisen ja Jaana Pietikäisen teoksia Pielaveden kirjastolla. Näyttely avoinna kirjaston asiakaspalveluaukioloaikoina ma-ti klo 10-18 ja ke-pe klo 10-16.

Kesälukuhaaste Iisalmen kirjastossa

Än-yy-tee nyt kaikki lukemaan! Iisalmen kaupunginkirjaston Lukukuntoon 2018 -kesälukuhaaste haastaa kaiken ikäiset lukemaan.

Eero Ojanen: Suuri suomalainen kummituskirja

Kuu paistaa heleästi, kuollut ajaa keveästi, etkös pelkää ihmisparka? ”

Pielaveden näyttely

Petrun kirkon suojeluksessa -Juhlanäyttely Pielaveden kirjastolla 16.-27.4. 2018.

Näyttely avoinna kirjaston asikaspalveluaukioloaikoina ma-ti 10-19 ja ke-pe 10-16.

Eve Hietamies: Hammaskeiju

Hietamiehen Hammaskeiju on hykerryttävän hauska nykypäivään sijoittuva isän ja pojan kasvutarina. Päähenkilöinä ovat Yösyötöstä ja Tarhapäivästä tutut Antti ja Paavo Pasanen. Kirjan nimi kuvaakin hyvin jatkumoa Paavon kasvutarinalle.

Pielaveden näyttely

KAHVIKUPPIEN LUMOISSA -näyttely Pielaveden kirjastolla 6.-29.3.2018.

Pirjo Niskasen Arabian kahvikuppikokoelmaan voi tutustua kirjaston asiakaspalveluaukioloaikana ma-ti 10-19 ja ke-pe 10-16.

Jarkko Volanen: Hiekankantajat

Jarkko Volasen esikoisromaani Hiekankantajat on surullisenkaunis kertomus elämästä saaristossa.  

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 
Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Ulkomaiset aikakauslehdetUlkomaiset aikakauslehdet

RBdigital-lehtipalvelun pikaohje

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Lääkärilehden arkisto

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

Kirjastojen henkilökunta suosittelee Kirjastojen henkilökunta suosittelee
   

 Anna palautetta