Hyppää sisältöön

Uusin lukuvinkki
Kaarniranta, Sari: Supertavis

Onni on tavallisen perheen tavallinen poika. Äidin mielestä Onni pelaa aivan liikaa. Näin ollen puhelimet, pleikka ja tietokone pysyisivät kiinni kokonaisen viikon. Pelaamattomomuus ei Onnin mielestä ole mikään ongelma, koska mitään peliongelmaa ei ollut, pelkästään niin äärettömän tylsää.

Tavallinen ja umpitylsä sunnuntai-iltapäivä saa Onnin sortumaan ja tarttumaan joskus syntymäpäivälahjaksi saamaansa lapselliseen taikurivarustelaatikkoon. Krääsän keskeltä löytyy muodonmuutosresepti, jota Onni aikansa kuluksi kokeilee, vaikka tietää, ettei se kuitenkaan toimi.

Mutta mitä kummaa, kohta Onni huomaa lentelevänsä pulleaa kärpäsenvatsaansa keikutellen ja tavallisen tylsästä kesäpäivästä tulee ehkä vähän liiankin jännittävä!
Mitä kaikkea ehtiikään tapahtua päivän aikana ja kestääkö taikavoima iltaan asti?

-HK

Luotu: 30.5.2017
Aiemmin vinkatut

No nyt on sellainen koulu, että opettaja Aapeli Käkeä käy ihan sääliksi. Aivan arkisimmistakin asioista saattaa tulla aikamoinen kommellus ja seikkailu kun koulun oppilaat pääsevät vauhtiin. Reuhurinteen koulusta kertova kirjasarja on varsinaista kommellusten ja väärinkäsitysten juhlaa.

Millaista on jäädä yksin vanhaan kouluun, jossa kaiken lisäksi oma äiti on opettajana? Todella tylsää. Saimi odottaa vain viikonloppuja, jolloin veli tulee kaupungista lomalle ja kertoo uusista tuulistaan. Koko koti tuntuu tyhjältä ilman veljeä, mutta onneksi on netti ja blogi, joka tuntuu niin tutulta.

Anna-Liisan mielestä hänen äidillään on maailman paras ammatti: äiti auttaa surullisia ihmisiä tulemaan taas iloisiksi. Anna-Liisakin haluaa tulla psykiatriksi ja hän alkaa pitää omaa Iloista vastaanottoa äidin odotushuoneessa kertomalla vuoroaan odottaville vitsejä ja laulamalla iloisia lauluja.

Mitä tapahtuu kun 97% maapallon asukkaista kuolee, ja 16-vuotias Cassie on hänen veljensä ainoa toivo pelastua alieneiden kynsistä.

”Lammen pinta oli kuin musta peili, joka heijasti kuunvaloa. Muutama kimalteleva keijukainen liiteli vedenpinnan yläpuolella. Muita elämänmerkkejä ei näkynyt.”

Möröt olivat palanneet kotiinsa, joten kaiken pitäisi olla hyvin. Mutta missä oli Maikki? Hilla ja Kaapo yrittävät saada yhteyden Maikkiin, joka on livahtanut kenenkään huomaamatta mörköjen perässä maanalaisiin tunneleihin. Maikki  etsii tietenkin rakasta mörkövahtiaan Grahia, matkaoppaana hänellä on salaperäinen Portinvartija.

Mikä muka on tärkeämpää kuin futis?

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 
 
 
 
 


Anna palautetta