Hyppää sisältöön

Uusin lukuvinkki
Valmu, L. K.: Poika

Hege tuijotti seitsemää opettajan kuvaa tietokoneensa ruudulla. Yksi heistä oli tappanut Teemun, mutta kuka?

Kirjan päähenkilö Hege aloittaa seitsemännen luokan Helsingin klassisessa Yhtenäiskoulussa. Silloin hän kuulee Teemu Vallasta, historian opettajan ja koulun terveydenhoitajan pojasta, joka on kuollut edeltävänä kesänä opettajien perinteisellä mökkireissulla. Teemu oli pistänyt itseensä liikaa insuliinia ja kuolemaa pidetään tapaturmana.

Teemun kuolema vaivaa Hegeä, vaikka hän ei ollut poikaa koskaan tavannutkaan. Hege alkaa epäillä, oliko kyseessä kuitenkin murha eikä tapaturma, ja pohtii sitä yhdessä Teemun parhaan kaverin, Elian kanssa, joka myös osallistui kohtalokkaalle mökkireissulle.  Olisiko Teemu, joka oli tarkka diabetes-lääkityksestään,  voinut sekoittaa insuliiniampullit keskenään? Vai murhasiko joku Teemun ja miksi? Hege kertoo asiasta myös enolleen, joka toimii Helsingin poliisin murharyhmässä. Epäilyjen tultua julki jännitys koulussa ja etenkin opettajainhuoneessa alkaa tihentyä. Lopulta myös Hege ja Elia ovat vaarassa.

Poika on nuorten dekkari, joka sopii yhtä hyvin tytöille kuin pojillekin. Teoksessa on tarkkoja yksityiskohtia oikeuslääketieteellisestä tutkimuksesta ja rikospoliisin työstä. Kirja on kirjoitettu todentuntuiseksi ja jännitys säilyy loppuun saakka.

-TH

Luotu: 27.11.2017
Aiemmin vinkatut

Onni on tavallisen perheen tavallinen poika. Äidin mielestä Onni pelaa aivan liikaa. Näin ollen puhelimet, pleikka ja tietokone pysyisivät kiinni kokonaisen viikon. Pelaamattomomuus ei Onnin mielestä ole mikään ongelma, koska mitään peliongelmaa ei ollut, pelkästään niin äärettömän tylsää.

Uutuuskuvakirja kertoo hauskasti ja huumoripitoisesti monen vanhemman ikuisuusongelmasta: lasten uloslähdöstä ja pukemisesta.

No nyt on sellainen koulu, että opettaja Aapeli Käkeä käy ihan sääliksi. Aivan arkisimmistakin asioista saattaa tulla aikamoinen kommellus ja seikkailu kun koulun oppilaat pääsevät vauhtiin. Reuhurinteen koulusta kertova kirjasarja on varsinaista kommellusten ja väärinkäsitysten juhlaa.

Millaista on jäädä yksin vanhaan kouluun, jossa kaiken lisäksi oma äiti on opettajana? Todella tylsää. Saimi odottaa vain viikonloppuja, jolloin veli tulee kaupungista lomalle ja kertoo uusista tuulistaan. Koko koti tuntuu tyhjältä ilman veljeä, mutta onneksi on netti ja blogi, joka tuntuu niin tutulta.

Anna-Liisan mielestä hänen äidillään on maailman paras ammatti: äiti auttaa surullisia ihmisiä tulemaan taas iloisiksi. Anna-Liisakin haluaa tulla psykiatriksi ja hän alkaa pitää omaa Iloista vastaanottoa äidin odotushuoneessa kertomalla vuoroaan odottaville vitsejä ja laulamalla iloisia lauluja.

Mitä tapahtuu kun 97% maapallon asukkaista kuolee, ja 16-vuotias Cassie on hänen veljensä ainoa toivo pelastua alieneiden kynsistä.

”Lammen pinta oli kuin musta peili, joka heijasti kuunvaloa. Muutama kimalteleva keijukainen liiteli vedenpinnan yläpuolella. Muita elämänmerkkejä ei näkynyt.”

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 
 
 
 
 


Anna palautetta