Hyppää sisältöön

Lukuvinkit

Philip Reeve: Shen ja mopsit

Kerran eliniässä saapuu hyytävä tositalvi, ja sen mukana suuri kilpailu pohjoisnavalle. Palkinnoksi Pohjanukko toteuttaa voittajan toiveen. Vaan miten onnistuu kilpailu, jos valjakkoa vetämässä on rekikoirana 66 mopsia…

Elämänsä laivalla kasvanut Shen joutuu kovan paikan eteen, kun meri yhtäkkiä jäätyy, ja hän löytää itsensä jäämassan keskeltä, seuranaan vain laivassa lastina olleet 66 pientä mopsia. Mikä eteen, kun Shenin pitäisi löytää itselleen ja koirille lämmikettä, ruokaa, ja jokin paikka jonne kuulua?

Kotia tai edes lepopaikkaa etsiessään Shen törmää Shikaan, jolta hän saa kuulla suuresta kilpailusta: kerran eliniässä saapuu takatalvi, jonka alettua ihmiset kaikkialta tulevat kisaamaan siitä, kuka ehtii ensin pohjoisnavalle. Johan löytyy Shenille ja mopseille puuhaa, kun he Shikan kanssa päättävät osallistua kisaan, sillä kilpailun palkinnoksi Pohjanukko toteuttaa voittajan toiveen. Matkalle riittää monenlaisia vaaroja ja ihmeitä nähtäväksi ja koettavaksi, ja mahtuu mukaan pari yllättävää käännettäkin…

Shen ja Mopsit on hauska ja vauhdikas seikkailu, jossa riittää täpäriä tilanteita ja kummallisia kokemuksia, joka viihdyttää kaikenikäisiä lukijoita.

-RK

Uutta ja ajankohtaista

Sanataidekerho Tarinatiikerit - ilmoittaudu!

Tarinatiikerit vinkkaavat ja kynäilevät syksyllä 2018 ja keväällä 2019 Iisalmen kirjastossa. Ilmoittaudu mukaan!

Teemu Saarinen: Mummoni on pankkirosvo

"Hyvät Tutteli, Simo ja Touko,
minä olen karannut. Kiitos, että sain asua luonanne, mutta nyt se on loppu. En suostu lähtemään vanhainkotiin. Niin, niin, minä kuulin keskustelunne. Olkoon vain muistini kuinka huono, mutta vaivaistaloon en lähde kitumaan. Minä lähden maailmalle. Suuret seikkailut odottavat! Seuratkaa tiedotusvälineitä.

Kaikkea hyvää, Mummo PS. Otin auton. Sori."

Philip Reeve: Shen ja mopsit

Kerran eliniässä saapuu hyytävä tositalvi, ja sen mukana suuri kilpailu pohjoisnavalle. Palkinnoksi Pohjanukko toteuttaa voittajan toiveen. Vaan miten onnistuu kilpailu, jos valjakkoa vetämässä on rekikoirana 66 mopsia…

Tammen lasten kirjojen hankintapilotti käynnistyi

Helsingin kaupunginkirjastolla ja Kustannusosakeyhtiö Tammella on alkanut hieno hanke (3.9. - 30.9.), jossa pilotoidaan vanhemman painetun lastenkirjallisuuden hankintaa. Mitkä näistä ansaitsisivat sinun mielestäsi uusintapainoksen? Osallistu kyselyyn.

Kirjastojen satutuokiot alkavat

Monissa kirjastoissa järjestetään satutuokioita alle kouluikäisille lapsille. Tarkista kirjastojen satutuokioiden ajankohdat tästä ja jos intoa ja mahdollisuuksia riittää, niin käy vaikka kaikissa!

 

 

Cecilia Ahern: Viallinen

"Viallinen on samastuttava ja rohkaiseva Young Adult -romaani valinnoista ja vallankäytöstä sekä oikeasta ja väärästä. Se sijoittuu maailmaan, jossa täydellisyys on ylemmyyttä ja virheistä rangaistaan. Ja jossa eräs nuori nainen uskaltaa ottaa kantaa, vaikka se voi viedä häneltä kaiken."

Kalle Veirto: Kyläkaukalon lupaus

"Painakaa nimi mieleen, tulette vielä kuulemaan hänestä: Jonne Susi. Ysiluokkalainen tulee kaukaa pohjoisesta ja aikoo valloittaa etelän kaukalot. Töitä on tehty sitä varten monta vuotta, luistelu sujuu ja lämäri lähtee kovaa."

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 
 
 
 
 
Sivupiiri vinkkaa Sivupiiri vinkkaa


Anna palautetta