Hyppää sisältöön

Lukuvinkit

Griffiths, Andy: Maailman paras puumaja

”Hei, nimeni on Andy. Tämä on kaverini Terry. Me asumme puussa. Tai kun sanon ”puussa” tarkoitan puumajaa. Ja kun sanon ”puumaja”, en tarkoita mitä hyvänsä röttelöä – tarkoitan 13-kerroksista puumajaa! Mitä siis vielä odotatte? Tulkaa ylös käymään!”

Andy ja Terry asuvat mahtavassa puumajassa, jossa on mm. pelihuone, keilarata, uima-allas ja laboratorio. Nälkä ei pääse yllättämään poikia, sillä heillä on oma vaahtokarkkitykki, joka kulkee perässä ja ampuu automaattisesti vaahtokarkkeja suuhun. Janon voi sammuttaa limonadilähteessä. Pojat myös kirjoittavat kirjaa, mutta ovat pahasti jäljessä aikataulusta. Siis tosi, tosi, tosi paljon jäljessä. Kirjan pitää olla valmis huomenna. Mutta miten kirjoittaa, kun koko ajan tulee eteen erilaisia häiriötekijöitä. Pojat tapaavat mm. merenneidon, apinalauman ja jättigorillan.


Andyn ja Terryn seurassa aika ei tule pitkäksi, sillä luvassa on aivan hulvatonta menoa. Jos pidät tästä kirjasta, niin lue myös sen jatko-osa eli Maailman paras puumaja, 26 kerrosta.


-TK

Uutta ja ajankohtaista

Lukukoira Kiuruvedellä

Kiuruveden kirjastossa lukukoiravierailut tiistaisin parittomilla viikoilla. Lukukoiratoiminnassa lapsi lukee ääneen ja koira kuuntelee.
Lukukoiralle voi lukea kouluikäiset lapset.

Griffiths, Andy: Maailman paras puumaja

”Hei, nimeni on Andy. Tämä on kaverini Terry. Me asumme puussa. Tai kun sanon ”puussa” tarkoitan puumajaa. Ja kun sanon ”puumaja”, en tarkoita mitä hyvänsä röttelöä – tarkoitan 13-kerroksista puumajaa! Mitä siis vielä odotatte? Tulkaa ylös käymään!”

Kulttuurienvälinen sanataidekerho alkaa 22.8.

Mikä on suomen kielen lempisanasi? Mikä sana naurattaa ja saa hyvälle tuulelle? Ruualla ei saa leikkiä, suomen kielellä saa tässä kerhossa! Opitaan samalla toisiltamme erilaisista kulttuureista. Monikulttuurinen kerho 9-15-vuotiaille maahanmuuttajalapsille ja -nuorille Iisalmen kirjastossa 22.8. - 19.12.2019.

Mervi Heikkilä: Revonpuro

Päähenkilö Pöllö on tyttö joka asuu sokean äitinsä kanssa erillään kylästä, ja viihtyy metsässä kesyn korpin, Närhäkän sekä Tuliturkki-ketun ja sen poikasten touhuja seuraillen. Eräänä päivänä Pöllö törmää kahteen poikaan, Hiiskuun ja Matrukseen, joiden kanssa hän lähtee ottamaan selvää vuoren takana rakennettavasta Kultamyllystä, joka tulisi jauhamaan Luurannan kartanolle puhdasta kultaa.

Kynäote - luovan kirjoittamisen kurssi nuorille

Etsitkö omaa kirjoittajan ääntäsi ja haluatko oppia lisää tekstien kirjoittamisesta? Ilmoittaudu luovan kirjoittamisen ryhmään mukaan!

Sanataidekerho Tarinatiikerit lopettaa

Sanataidekerho Tarinatiikerit lopettaa toimintansa.

Hai, Magdalena: Kurnivamahainen kissa

"Voi kissa. Olet antanut kurnivan vatsasi päättää elämäsi suunnan, etkä ole missään vaiheessa pysähtynyt miettimään, onko se, mitä teet, oikein."

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 
 
 
 
 
Sivupiiri vinkkaa Sivupiiri vinkkaa


Anna palautetta