Hyppää sisältöön

Uusin lukuvinkki

Cecilia Ahern: Viallinen

"Viallinen on samastuttava ja rohkaiseva Young Adult -romaani valinnoista ja vallankäytöstä sekä oikeasta ja väärästä. Se sijoittuu maailmaan, jossa täydellisyys on ylemmyyttä ja virheistä rangaistaan. Ja jossa eräs nuori nainen uskaltaa ottaa kantaa, vaikka se voi viedä häneltä kaiken."

Seitsemäntoistavuotias Celestine North on tyttö, joka yhteiskunnan toimesta on määritelty täydelliseksi. Hän on kunnollinen tytär, suosittu ja etevä koulussa ja hänen poikaystävänsä on arvostetusta perheestä.

Celestine asuu yhteiskunnassa, jossa on vain kahdenlaisia ihmisiä, Täydellisiä ja Viallisia. Rajat täydellisyyteen ja viallisuuteen asettaa maan ylin päättävä elin, Kilta. Yhteiskunnassa täydellisyys on ylemmyyttä ja tavoiteltavaa, ainoa oikea tapa elää, kun taas virheistä rangaistaan ankarasti alentamalla ja merkitsemällä. Toimiessaan omasta mielestään oikein ja auttaessaan yksinäistä vanhusta, jolla on Viallisten merkki Celestine rikkoo Killan sääntöjä. Tämän hentomielisyytensä johdosta hänetkin voidaan merkitä Vialliseksi. Celestine joutuu Killan tuomioistuimen eteen, jonka tuomarina on tuomari Crevan, hänen poikaystävänsä isä.

Viallinen on hyvin kirjoitettu ja rakennettu YA-dystopia valinnoista ja vallankäytöstä – oikeasta ja väärästä. Sarja on trilogian avaus ja sen toinen osa, Täydellinen, julkaistaan heinäkuussa 2018.
 

-HR-

Luotu: 21.5.2018
Aiemmin vinkatut

Mila Teräs: Noitapeili

Saturomaani täynnä taikuutta, seikkailua ja huumoria.

Palacio, R. J.: Ihme

”Minusta Halloween on maailman paras juhla. Se päihittää jopa joulun. Saan pukeutua naamiaisasuun. Saan käyttää naamaria. Saan kulkea ympäriinsä ihan samanlaisena kuin muutkin naamioituneet lapset enkä minä ole kenenkään mielestä oudon näköinen.”

Clary, Julian: Me Ponnekkaat

”Ponnekkaat asuvat ihan tavallisessa talossa ihan tavallisessa Lontoon kaupunginosassa – mutta he ovat kaikkea muuta kuin tavallinen perhe ...”

Valmu, L. K.: Poika

Hege tuijotti seitsemää opettajan kuvaa tietokoneensa ruudulla. Yksi heistä oli tappanut Teemun, mutta kuka?

Elina Hirvonen: Prinsessa Rämäpään talvitaika

Uutuuskuvakirja kertoo hauskasti ja huumoripitoisesti monen vanhemman ikuisuusongelmasta: lasten uloslähdöstä ja pukemisesta.

Kaarniranta, Sari: Supertavis

Onni on tavallisen perheen tavallinen poika. Äidin mielestä Onni pelaa aivan liikaa. Näin ollen puhelimet, pleikka ja tietokone pysyisivät kiinni kokonaisen viikon. Pelaamattomomuus ei Onnin mielestä ole mikään ongelma, koska mitään peliongelmaa ei ollut, pelkästään niin äärettömän tylsää.

Tuula Kallioniemi: Reuhurinteen ala-aste

No nyt on sellainen koulu, että opettaja Aapeli Käkeä käy ihan sääliksi. Aivan arkisimmistakin asioista saattaa tulla aikamoinen kommellus ja seikkailu kun koulun oppilaat pääsevät vauhtiin. Reuhurinteen koulusta kertova kirjasarja on varsinaista kommellusten ja väärinkäsitysten juhlaa.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 
 
 
 
 


Anna palautetta