Hyppää sisältöön

Uusin lukuvinkki
Clary, Julian: Me Ponnekkaat

”Ponnekkaat asuvat ihan tavallisessa talossa ihan tavallisessa Lontoon kaupunginosassa – mutta he ovat kaikkea muuta kuin tavallinen perhe ...”

Voiko kaksi hyeenaa onnistua muuttamaan Afrikasta Lontooseen ja esiintymään ihan tavallisena ihmispariskuntana? Kyllä voi.

Tässä riemukkaassa kirjassa Afrikassa kahden hyeenan kohdalle sattuu kaksi tyhmää turistia, jotka menevät vilvoittelemaan krokotiilejä kuhisevaan lampeen. Hirveä erehdys. Kuuluu vain nips naps, mums ja klunk. Hyeenat Sussu ja Puppe käyttävät heti tilaisuutta hyväkseen. He nappaavat ylleen turistien vaatteet, muuttuvat Risto ja Anneli Ponnekkaaksi ja lentävät Lontooseen asumaan Rehtipellonkadulle.

Ihmisenä olo ei ole ihan helppoa. Hännät pitää muistaa pitää kokoa ajan visusti piilossa. Myös hyeenoille ominaista hihitystä pitää hillitä sekä varoa naapurina asuvaa uteliasta ja pahantuulista herra Pynnöstä. Miten onnistuu salaisuuden pitäminen, varsinkin kun he saavat kaksi vilkasta pentua – siis lasta?

Kirja täynnä huumoria ja kommelluksia. Erityisesti herra Ponnekas on innokas kertomaan vitsejä. Mitä kissa sanoo, kun koiraa rapsutetaan? - Kattia kanssa.

- TK

Luotu: 29.12.2017
Aiemmin vinkatut

Uutuuskuvakirja kertoo hauskasti ja huumoripitoisesti monen vanhemman ikuisuusongelmasta: lasten uloslähdöstä ja pukemisesta.

Hege tuijotti seitsemää opettajan kuvaa tietokoneensa ruudulla. Yksi heistä oli tappanut Teemun, mutta kuka?

Onni on tavallisen perheen tavallinen poika. Äidin mielestä Onni pelaa aivan liikaa. Näin ollen puhelimet, pleikka ja tietokone pysyisivät kiinni kokonaisen viikon. Pelaamattomomuus ei Onnin mielestä ole mikään ongelma, koska mitään peliongelmaa ei ollut, pelkästään niin äärettömän tylsää.

No nyt on sellainen koulu, että opettaja Aapeli Käkeä käy ihan sääliksi. Aivan arkisimmistakin asioista saattaa tulla aikamoinen kommellus ja seikkailu kun koulun oppilaat pääsevät vauhtiin. Reuhurinteen koulusta kertova kirjasarja on varsinaista kommellusten ja väärinkäsitysten juhlaa.

Millaista on jäädä yksin vanhaan kouluun, jossa kaiken lisäksi oma äiti on opettajana? Todella tylsää. Saimi odottaa vain viikonloppuja, jolloin veli tulee kaupungista lomalle ja kertoo uusista tuulistaan. Koko koti tuntuu tyhjältä ilman veljeä, mutta onneksi on netti ja blogi, joka tuntuu niin tutulta.

Anna-Liisan mielestä hänen äidillään on maailman paras ammatti: äiti auttaa surullisia ihmisiä tulemaan taas iloisiksi. Anna-Liisakin haluaa tulla psykiatriksi ja hän alkaa pitää omaa Iloista vastaanottoa äidin odotushuoneessa kertomalla vuoroaan odottaville vitsejä ja laulamalla iloisia lauluja.

Mitä tapahtuu kun 97% maapallon asukkaista kuolee, ja 16-vuotias Cassie on hänen veljensä ainoa toivo pelastua alieneiden kynsistä.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 
 
 
 
 


Anna palautetta