Hyppää sisältöön
Kieli Kieli
Käyttäjätunnus=kirjastokortin numero

Tapahtumat Rutakko-kirjastoissa

Pirjo Virkkunen Vieremällä 18.2.

Vasta läheltä näet - runoillassa Vieremän kirjastossa ti 18.2. klo 18 Pirjo Virkkunen esittelee kolmatta runokirjaansa. Aiheina koti, piha, työ, ihmisten ilot, surut ja onni. Kirjoja on myytävänä tilaisuudessa, käteismaksu. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Lukupiiri 19.2.2020

Lukupiiri kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 19.2. klo 19.00. Silloin lukupiirissä vierailevat molemmat Tomas Gadsit eli Kaisa Nummela ja Satu Roos. Lukupiirikirjana on kyseisen Tomas Gadsin Pirulainen. Kevään muut kerrat ovat 11.3., 1.4. sekä 6.5. Tervetuloa. 

Hetki runolle Sonkajärvellä ke 19.2. klo 13

Vasta läheltä näet -runohetki Sonkajärven kirjastossa ke 19.2. klo 13. Pirjo
Virkkunen esittelee kolmatta runokirjaansa. Aiheina koti, piha, työ, ihmisten ilot, surut ja onni. Kirjoja on myytävänä tilaisuudessa, käteismaksu. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Uutta ja ajankohtaista

Tule ompelemaan Iisalmen kirjastoon

Iisalmen kaupunginkirjastossa on asiakkaiden käytettävissä ompelukone. Varaa aika koneen käyttöä varten kirjaston asiakaspalvelusta. Tervetuloa!

Lukukoira Ringa Varpaisjärven kirjastossa

Varpaisjärven kirjastossa on aloittanut työnsä lukukoira Ringa. Ringan tehtävänä on auttaa esimerkiksi lukemaan opettelevaa lasta löytämään lukuilo, kannustaa lukijaansa ja kuunnella korva tarkkana.

Digiopastusta Lapinlahden kirjastossa

 Ylä-Savon nettiverkoston yksilöllistä digiopastusta keskiviikkoisin 29.1. −29.4.2020 klo 1113 Lapinlahden pääkirjaston Iisakki-salissa. Tervetuloa!

Rutakko-kirjastojen mobiilisovellus julkaistu

Rutakko-kirjastojen verkkopalveluja on nyt mahdollista käyttää omalla mobiilisovelluksella. Voit ladata sen maksutta Googlen tai Applen sovelluskaupasta (Rutakko-mobiilikirjasto). Sovellukseen kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Kirjautumisen jälkeen sovellus toimii mobiilikirjastokorttina. Lisäksi voit käyttää sovellusta tiedonhakuun, varauksiin, lainojen uusimiseen, kaverilainoihin sekä tarkistaa sieltä kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot.

Metsästys ja kalastus

Metsästys ja Kalastus –lehti on alan harrastajien suosikki. Lehden sisältö ennakoi aina tulevia ja käynnissä olevia metsästys- ja kalastuskausia. Lehdessä testataan tarkkaan paljon metsästykseen ja kalastukseen liittyviä tuotteita (mm. aseet, kalastusvälineet, varusteet), joten harrastaja saa niistä paljon hyödyllistä tietoa. Joka lehdessä on lisäksi mm. Kuukauden kuva ja vakiopalstat Riistamailta ja Kalavesiltä. Lehden keskeltä löytyy aina Erätarina. Lehti ilmestyy 12 kertaa vuodessa.

Sankari

Sankari on erityisesti ala-asteikäisille suunnattu pelilehti, jossa käsitellään ajankohtaisia peleihin liittyviä asioita ja ilmiöitä. Lehti sopii sekä tytöille, että pojille.

Lapinlahden näyttely

 Liisa Kudjoin valokuvanäyttely Lapinlahden pääkirjaston näyttelytila Aniarassa 3.2. - 22.2.2020. Liisa on tavattavissa näyttelytilassa 3.2.2020. Tervetuloa!

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Elokuvien suoratoistopalvelu

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

_


Anna palautetta