Hyppää sisältöön
Kieli Kieli
Käyttäjätunnus=kirjastokortin numero

Tapahtumat Rutakko-kirjastoissa

Mittumaari-tapahtuma Pielaveden kirjastolla 18.6.

Mittumaari-tapahtuma Pielaveden kirjastossa ti.18.6. 2019 klo 10.00-13.00.Ohjelmassa: Mimi ja Kuku esiintyy klo 10.00, runopiirin runojen lausuntaa, musiikkiesitys Julietta( poikkihuilu) ja Sofiella (viulu) sekä lopuksi yhteislauluja Eskon ja Reijon vetämänä.

Kesäinen satutuokio Iisalmessa 19.7.2019

Iisalmen kirjastossa satuillaan myös kesällä! Tule mukaan kesän erikoissatutuokioille 7.6. ja 19.7.

Lukupiiri 4.9. 2019

Lukupiiri kokoontuu seuraavaksi syksyllä 4.9. keskiviikkona klo 19.00. Kesän ja alkusyksyn teemana on Skotlanti. Teema liittyy Iisalmen ja Edinburghin kirjastojen yhteistyöhankkeeseen. Paikkakuntien lukupiiritkin ovat näin vuorovaikutuksessa keskenään. Kesällä luetaan vapaavalintaisesti Alexander McCall Smithin dekkareita, Philip Kerrin Berlin noiria tai Kalle Isokalliota. Voi toki lukea muutakin mitä vaan mielenkiintoista ja jakaa vaikutelmia piirissä.

Toisella kerralla 2.10. keskustellaan Selja Ahavan Taivaalta tippuvista asioista sekä Kari Hotakaisen Tuntemattomasta Kimi Räikkösestä. Näitä samoja kirjoja on luettu Edinburghin piireissä englannin kielellä.

Uutta ja ajankohtaista

Kesänäyttely Vieremällä

Yhteisöllisyyden vapaus - Elina Eskelisen ja Tapani Timosen kuvataidetta, Sari Timosen  valokuvia sekä Pertti Eskelisen maalaus esillä kirjastossa 3.6. - 31.7.

Iisalmen kirjastossa tutkitaan opasteita

Kirjastoalan AMK-opiskelija Riku Keinonen tutkii Iisalmen kaupunginkirjaston opasteiden laatua ja toimivuutta kirjastossa viikoilla 25 - 27.

Portaikkonäyttely Iisalmen kirjastossa

Näyttelyssä on esillä kesä-heinäkuussa Raili Heikkisen maalauksia. Tervetuloa!

Jakob Wegelius: Merten gorilla

Merten gorilla on vanhan ajan seikkailuromaani, joka kuljettaa lukijansa seikkailusta toiseen viehättävän päähenkilön, koneenkäyttäjä Sally Jonesin matkassa. Sujuva ja soljuva tarina on hurmannut kokemukseni mukaan lukijansa iästä riippumatta. Seikkailu vie mennessään niin 9-vuotiaan kuin 80-kymppisen lukijan, ja tätä kirjaa voikin suositella hyvän tarinan ystäville iästä riippumatta.

Tähtivaeltaja

Tähtivaeltaja on neljästi vuodessa ilmestyvä lehti, joka käsittelee scifiä, fantasiaa, kauhua, elokuvia, sarjakuvia, kirjoja ja kaikkea näiden ympäriltä. Lehteä tekee ja julkaisee Helsingin Science Fiction Seura ry.

Pielaveden näyttely

Hiljaista iloa : akvarelleja, Brita Pystysen näyttely Pielaveden kirjastolla 3.-27.6.2019.

Mervi Heikkilä: Revonpuro

Päähenkilö Pöllö on tyttö joka asuu sokean äitinsä kanssa erillään kylästä, ja viihtyy metsässä kesyn korpin, Närhäkän sekä Tuliturkki-ketun ja sen poikasten touhuja seuraillen. Eräänä päivänä Pöllö törmää kahteen poikaan, Hiiskuun ja Matrukseen, joiden kanssa hän lähtee ottamaan selvää vuoren takana rakennettavasta Kultamyllystä, joka tulisi jauhamaan Luurannan kartanolle puhdasta kultaa.

Rutakko-kirjastojen yhteystiedot Rutakko-kirjastojen yhteystiedot
 
 

 

 

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Kotimaiset e-kirjat ja e-äänikirjat

Elokuvien suoratoistopalvelu

Musiikki, World Music

 

___ Kotimaiset sanomalehdet

Kotimainen artikkelitietokanta

 

Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot

Kirjastojen valtakunnallisia e-palveluja

 

Aineistohaku museoiden, arkistojen ja kirjastojen tietokannoista

 
 

Erikoispalvelut lukemisesteisille

 

Kirjastot.fi suosittelee
Kirjaston tarina -dokumentti
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

_


Anna palautetta